Stresspræventiv fridag eller pjæk??

Vi kom afsted til tiden alle 5 i morges, trods tåge og råkulde. Men på skolen mistede min ældste søn modet og snakkede med bøjet nakke og nedslået blik om, at han vistnok havde kvalme og gerne ville med hjem igen. Hm.. Jeg gav ham fri. Med formaningen om, at han skal være ærlig og ikke opfinde symptomer. Jeg mener, at der er nok mennesker her til lands, som ignorerer egne grænser og får stress, og derfor støtter jeg ofte børnene i at stå ved deres fornemmelser af, hvor meget de kan klare. Det tror jeg godt kan betale sig i det lange løb, hvis ellers man har med samvittighedsfulde mennesker at gøre. Masser af børn har stresssymptomer over lange dage, fritidsaktiviteter og præstationsræs – måske en fridag en gang imellem kunne afhjælpe et voksenliv med stress?

20120927-093415.jpg
… Når nu j er hjemme og har muligheden for at lære ham noget andet idag, end at tvinge ham i skole. Idag fodrer vi ænder og han tager sig af sin lillesøster, vi skal på bibliotek og låne friløsningsbøger, og det hele foregår på løbehjul. Så lærer han sin nye hjemby bedre at kende.
Det lyder lidt frelst, der her- men det her med at lære børn at lytte til sig selv er faktisk lidt en kæphest for mig. Utilsigtede konsekvenser følger måske, men så må jeg jo tackle drm….

Advertisement

3 kommentarer til “Stresspræventiv fridag eller pjæk??”

  1. Her er jeg uden omsvøb 100% enig med dig. Ingen frelsthed, blot sund fornuft. De 12 år vi har haft børn har vi været så heldige, at jeg har haft en forholdvis fleksibel hverdag (ikke altid pga mit held;-) men det har gjort, at når vores børn har haft brug for en pjækkedag, så har de ku få det -her hjemme lær vi dem også at kalde det hvad det er og jeg skriver også gerne på intra a de trængte til en pjækkedag. Og jeg er helt overbevist om at takket være de pjækkedage så er vores børn aldrig syge. Aslak er på skadestuen hver tredje måned, men det er jo af helt andre grunde;-)

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s