Forskel på hverdag og weekend

Er der noget galt i at give 7 mndr gammel lækker og totalt søvnløs baby en panodil at sove på, i spinkelt håb om bare 3 timers sammenhængende nattesøvn? Hvis der er, så kan det få en bar r… At trutte i, jeg skal sove!
Nå.
Tsk.
Ungerne leger vild med dans, jeg kokser på sofaen. Tænker over forskellen på hverdag og weekend. Det giver jo sig selv, når man som jeg har skolebørn, for weekendens morgner starter godt nok ikke kl 5.50! Og vi cyklet helt sikkert IKKE kl 7.30!
Men jeg tror, at det er vigtigt at fastholde en forskel i hverdag og weekend, hvis man er hjemmegående uden skolebørn- men jeg spekulerer på hvordan i gør det… Den der mere løse dagsstruktur, der får ens skuldre lidt ned. Skønt. Elsker fredag aften. Burde gå i seng, men skal liiiige hygge lidt med min søde mor, der er dagens gæst fra storbyen.
God weekend til alle.
Pragmamor

Advertisement

4 kommentarer til “Forskel på hverdag og weekend”

  1. Kære Camilla,
   Ja, han sov 4 timer i streg, fra kl 22 til kl 02. Så gælder det jo om at være målrettet, og selv gå sporenstrengs i seng, så både mor og barn kan være i bedre humør, når de vågner! Ikke noget med at støve orkideer af, barbere ben, tale i tlf eller luge mellem rødbederne. Sov! Det lykkedes mig at sove i hvertfald 3 timer, og så hænger man altså lidt bedre sammen bagefter. Og er lidt mere værd for de andre unger.
   Jeg er lidt påpasselig med at give så små børn smerte-og feberstillende medicin. Det er min erfaring, at deres feber kan stige virkelig hurtigt, når pillen holder op med at virke, og så får de det virkelig slemt, evt med feberkramper. Yderligere kan det være svært at spotte, hvad de fejler, når deres symptomer forsvinder, så jeg giver det kun, hvis jeg er sikker på, hvad der er galt – og at der ikke gemmer sig en egentlig infektion (kræver penicillin) nogensteder!
   Og så er der de her tilfælde – hvor jeg bare slet og ret er ved at blive bims af træthed, og baby også – så kan en enkelt pille ikke være værre end at blive bims. Faktisk lavede jeg samme trick aftenen efter – og derefter begyndte hans natteuro at aftage. Heldigvis! Nu har han de sidste 3 dage sovet fint, og han spiser også alt muligt andet end bare vælling på modermælk og så min mælk, så det er vist på rette kurs igen. Gudskelov er alt jo kun en periode:-)
   Ønsker dig en god nats søvn!
   Kh Pragmamor

   Like

 1. Det lyder godt nok som en god historie, tillykke med det. Ja, nogle gange skal der nok lidt drastiske midler til for at få vendt en skude. Jeg er selv ret høj over kun at være blevet vækket en gang mellem 23.30-6.30. Tør dog ikke sætte mine håb for højt 😉
  Jeg har slet ikke erfaring med medicin til babyer endnu (han er mit første eget barn), så vil også være meget påpasseligt og tilbageholden med panodil – men synes det er rigtig godt at vide, at der er noget der måske kan virke i en desperat situation.
  Og så har du så evigt ret i, at man skal huske at gå i seng med den lille, selv om det er såååå svært ikke at bruge det lille frikvarter man får til noget praktisk eller velgørende, som man jo også har brug for. Det er er hårfin ballancegang.
  Vil i øvrigt sige, at det er engangske inspirerende blog – spændende med perspektiver på, hvad vi fylder i vores liv med børn. Er karrieren så vigtig lige i de år børnene er små – det har du da fået mig til at tænke lidt mere over…

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s