dagsrytmer for hjemmegående med skolebørn

Søndag aften, ro i huset. Min mand snorker på sofaen med vores nr 3, som putter graciøst med munden vidt åben, strutskørt på  og en finger i næsen- resten af flokken er i seng.

Kommer i tanke om , at jeg allerede har vænnet mig til en stor forskel på at skulle aflevere nr 3 i børnehave mandag morgen, og så nu, hvor jeg går hjemme med mindstemand på 7 mndr og så nr 3 på 2,5 år, og de store bliver hentet kl 13 efter skole. Hvor jeg førhen kunne se frem til en hverdagsuge, hvor jeg kun havde den lille hjemme i løbet af dagen, og så først skulle skrue tempoet i vejret kl 15, når hente-runden begyndte, så skal vi nu stadig ud af døren, men 3 af os vender hjem igen. Mens baby sover om formiddagen, hygger jeg med nr 3,  tegner, synger, danser, bager, eller vi er på tur, køber ind, har besøg, går på besøg eller et eller andet. Stener en Disney-film, hvis vi er flade, kan ske. Så frokost, og så skal vi hente de store. Så hjem, de små bliver puttet, og så er der en laaaang eftermiddag, hvor vi mellem 14 og 17 ikke nødvendigvis skal noget ud af huset. Nogle dage skal jeg køre til fritidsaktiviteter, men så kan den ene storesøsken se efter nr 3, der sover, og jeg tager baby med. Ofte er her legekammerater på besøg. Ellers er her sådan en fed, rolig, lang eftermiddag – hver dag. Det er altså ret fedt. Den lur, jeg før ofte tog om formiddagen med baby, tager jeg et par gange om ugen om eftermiddagen,  for de to store kan sagtens hygge sig selv – med eller uden kammerater. De nyder roen i huset, når de små sover, siger de. Og det kan jeg da godt forstå!

Lige nu, søndag kl alt-for-sent, ville jeg ønske, at jeg ikke skulle op og være på kl 5.50. Jeg ser frem til den der lur kl 14. Jeg er pissetræt, og jeg skal stadig ordne nogle ting inden jeg kan komme i seng. Et bjerg af håndklæder/viskestykker/klude skal lægges sammen, nogle mails skal skrives, jeg skal finde ud af noget med, hvornår mine barselsdagpenge udløber – og jeg er svimmel af træthed. Må se at blive bedre til at komme tidligere i seng i weekenden – det må være noget andet end at være længe oppe og sove længe, der markerer weekenden. Det må jeg få lært……Det, og så at optage Mad Men og se den på et andet tidspunkt end fra 22-00 på en dødsyg onsdag!

Sov godt – og hav en god uge.

Kh Pragmamor

Advertisement

2 kommentarer til “dagsrytmer for hjemmegående med skolebørn”

    1. Tak bymus, jeg har dem selv, men ikke sæson 5, der kører nu! Har du den? Fra NY eller hvad? Må indrømme j r virkelig hooked. Men i går lykkedes det mig at optage afsnit og gå i seng samtidig m de små og heldigvis. James sov ikke mere end 1 time ad gangen, har mellemørebetændelse ;-((

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s