Småbørnsfamilieforeningen SAMFO

   ”Er I ikke bange for, at jeres barn bliver asocial?”

    er en af de mange bemærkninger forældre,

    der vælger at passe deres børn selv, bliver mødt med.

 

Forældre, der sender deres børn i daginstitution, har ofte en forventning om, at børnene dermed lærer at blive sociale. Men forholder det sig nu også sådan, og betyder det så, at sandsynligheden for at udvikle sociale kompetencer er mindre, når barnet passes hjemme, og kan man overhovedet foretage sådan en generalisering? Jeg vil kigge nærmere på forskellige eksperters udtalelser på området og på nogle af de faktorer, der spiller ind.

Hvad vil det egentlig sige at være social? At være social vil ifølge Espen Jerlang (cand.psych.) og Jesper Jerlang (cand.techn.soc.) dels sige at kunne tilpasse sig regler og normer i samfundet og dels at kunne udvikle den medfødte indlevelsesevne. Groft sagt består det at være social altså af to komponenter: Socialisation…

View original post 1.674 more words

Reklamer

2 kommentarer til “”

  1. Jeg er enig. Den er provokerende og tankevækkende. Jeg synes den tager et vigtigt emne op, men dog på en meget ensidig måde. Der kunne godt have været nogle udtalelser fra “eksperter”, der mener det modsatte for at nuancere billedet lidt.
    Artiklen gør jo op med en typisk fordom fra andre som man tit møder som hjemmegående. Jeg synes det er rart, at der gradvis kommer mere fokus på fordelene ved at være hjemmegående i mediebilledet – mere af det 🙂
    Når nu emnet i artiklen er social kompetence synes jeg det ville have været relevant, hvis artiklen også reflekterede mere over, hvad og hvordan hjemmegående mødre stimulerer hjemmegående barn/børn til netop at blive sociale.

    Lækker blog i øvrigt, Pragmamor 😉

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s