arrrgh feriepenge, barselsdagpenge, tilskud og fradrag…

Jeg havde troet, at jeg efter 4 barsler havde styr på det. Det med barsel, ferie, indkomstforhold og det offentlige. Desværre har alle mine 4 barsler været under forskellige forhold, for med nr 1 var det på SU, med nr 2 var det både med SU og barselsdagpenge (jeg var blevet BA i antropologi og dermed dagpengeberretiget, fede tider), nr 3 havde jeg en funktionærstilling og nu med nr 4 er jeg på rene dagpenge. Og kan stadig få lidt stress over nu at skulle til at finde ud af, hvornår min barsel er slut, hvornår jeg skal holde ferie – er det med feriepengene fra mit tidligere job eller dagpengeoptjent ferie først? -, hvor jeg finder blanketterne, hvornår jeg skal søge om tilskud til pasning af egne børn – og hvad med forskudsopgørelsen, som lige er kommet? Forventer folk på kommunen, at jeg har styr på det hele nu?!? For det har jeg sgu ikke! ARRRRGHHH!!

Advertisement

5 kommentarer til “arrrgh feriepenge, barselsdagpenge, tilskud og fradrag…”

 1. Haha, nej det er godt nok et show med alle de regler!! Hvilken kommune bor I i, hvor I kan få tilskud til pasning af eget barn?

  kh

  Like

 2. puha – jeg forstår dig godt – alle de regler er bare ikke for de almindelige borgere. Jeg har også en del erfaring efter 4 barsler, så jeg vil gerne bidrage lidt, hvis du kan bruge det:

  Tilskud til pasning af egne børn kan du søge via borger.dk, hvor du logger ind med din nem-id. Det er en rigtig nemt skema at udfylde. I løbet af kort tid fik jeg en officiel afgørelse på at have fået bevilliget ordningen. Vær obs på at du ikke kan “gemme” noget fra ordninge, ligesom med barselsordningen. Så søg gerne for det hele år, og så kan du jo vælge at afbryde, hvis det bliver nødvendigt. Men husk at du ikke kan genoptage resten senere.

  Forskudsopgørelsen er nogenlunde til at have med at gøre, hvis du forinden regner lidt på, hvad næste år giver af indtægter og udgifter. Hvis du går fra alm. barselsdagpenge og til f.eks pasning af eget barn, så der det en stor indtægtsnedgang, som muligvis vil kunne mærkes i forskudsopgørelsen. I er jo flyttet for nylig – så tjek om ægtefælles evt. transportfradrag er på hans forskudsopgørelse også (det skal man selv huske at regne på og sætte på under fradrag. Derudover var I flyttet for nylig??? hvis det er ejerbolig, så er der jo nogle rentefradrag, som du skal have sat på (husk at I skal dele fradraget 50/50 hvis I begge har på købskontrakt. Disse ting er de vigtigste at få styr på. Og tjek også gerne om der er nogle forskudsregistreringer – f.eks. su-beløb, dagpengebeløb, som du ikke får mere, eller som er væsentligt lavere. Jeg ved godt at det virker uoverskueligt – selv tager jeg et stykke papir, og regner tingene ud på forhånd. Så er det noget nemmere at have med at gøre, når man først er kommet ind på skats tast selv-side.

  PS – husk at der i 2012 stadig er fradrag for håndværker-udgifter – vi har nydt godt af ordningen i år, fordi vi bla. skulle have ordnet vores toilet-afløb osv, Du skal bare kunne sige dato for bank-betaling, håndværkerens cvr-nr og beløbet. Det er ganske nemt at taste ind….

  Omkring det med afholdelse af ferie – så skal du være obs på at din optjente ferie fra arbejdsgiver skal afholdes først. Hvis du har været ferie-forhindret pga. f.eks barsel, så må du godt få restferien udbetalt – også selvom du er på barselsdagpenge eller pasning af egne børn. Der er 2 tidspunkter at gøre det på. Pr. 1. oktober kan man få udbetalt højst 3 ugers sommerferie, hvis man ikke har kunne afholde det i perioden 1. maj til 30. september. Pr. 1. maj kan man få udbetalt restferie for perioden 1. oktober til 30. april, hvis man ikke har kunnet afholde ferien i perioden. Dine feriedagpenge kan du kun afholde mens du er på dagpenge og ellers går de tabt.

  Alt dette var vist en ordentlig smøre – jeg håber at du måske er hjulpet lidt på vej. Det kan altså også godt være lidt en jungle med alle de administrative sysler man skal have tjek på med barsler, hjemmepasning osv.

  Og tak igen for din skønne blog – love it:-)

  Like

  1. Hold da ferie, hvor er det sdt at dig at hjlpe mig! Det er jo en gave, sdan en hjlpe-mail, tusind tak! Det vil jeg kigge p i weekenden, nr jeg har lidt fred. Hvor er det sdt at dig 🙂 Kh Pragmamor

   Kristina HobbsFrederiksborgvej 473200 Helsinge

   > Date: Wed, 14 Nov 2012 14:17:40 +0000 > To: kristina.hobbs@live.com >

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s