julegrin

Tid til et grin? Læs her –
Ved bordet forleden sad mine to ældste børn på 7 og 9 og snakkede med deres venner over et par pølsemadder. De talte om jul, og snakken faldt på anskaffelse af juletræer. Min søn på snart 10: “Arj, ved I noget sygt strengt? Min mor tvang os engang til at køre ud med et eller andet ledt koldt tog i det sygeste snevejr, og det var megakoldt, og plukke vores juletræ ude i en fjern skov! Når man kan købe det i byen! Er det ikke bare for sygt?” – hans kammerat: ” JOOOOO, hvor sygt, mand, det tvinger min mormor os også til! Det er herresygt, gider ikke hvert år. Jeg kan heller ikke lide æbleskiverne derude, jeg synes bare vi skal købe det ved Kvickly…”. Min knægt: ” Ja, klart nok – Moar? Skal vi det der med skoven i år? Kan vi ikke godt lade, det er altså for nederen det der – det bliver bare rigtig koldt, og fuglene skal vel også bruge træerne?”

Jeg skal vist ikke satse på at være romantisk og hive familien på juletræsfældning i år – måske skulle udflugtsenergien gå til noget andet…Her troede jeg, at jeg var rigtig god og præmieværdig sådan at slæbe børn med i skoven i sneen og fælde træer. Tsk tsk.
Advertisement

2 kommentarer til “julegrin”

  1. nåh – sød lille historie:-) Meget skal man høre som forældre, men at få sådan en twist på historien…den er da lige til at smile af…. Men tror du alligevel ikke at ungerne vil se tilbage på den årlige tvangstur med nogle helt andre øjne, når de engang bliver lidt ældre?…. Jeg synes da, at det er en fed tradition, I har fået startet med at hente træ til jul…. vi håber at få tid til noget lignende i år, men nu må vi se om det bliver til noget. Ellers bliver det helt klart til næste år – så er de mindste også lige blevet lidt større og får mere ud af oplevelsen…..

    Like

  2. sikke en sød historie…mine har nu altid elsket at tage ud og fælde selv og sjovt nok selv om vi er 9 har vi ikke haft problemer med at vælge træet…vi er faldet for det samme

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s