fik december lige i nakken…

Skal da lige love for, at det blev december! Det har vi glædet os meget til herhjemme, der er så mange utroligt hyggelige ting at lave (har et eller andet tinnitus-agtigt med ordet ” aktiviteter”, så jeg forsøger at undgå det..) tilknyttet juleriet, at det faktisk har været nødvendigt at prioritere. For jeg skal love for, at tiden flyver. Jeg trænger sådan til at skrive noget af alt det ned, der murer i mit hoved, men jeg har bare ikke nået det, og det er p…ærgerligt. Men i mit hjem har Bamses bøn “Kom sne, kom jul, kom gaver” virkelig haft sin effekt, og alle 3 ønsker har jo noget at gøre med, at Mor her skal lave et eller andet – jamen jeg mener HOLD NU OP hvor tager det lang tid at få 4 børn i overtøjet om morgenen, når vi skal over på skolen med de store…Vi går i gang kl 7.20 og er først ude i bilen (ja, vi cykler ikke pt. De store er ikke trygge i mørket, og det er en kamp, jeg lader ligge pt…men ikke helt med min gode vilje.) kl 7.45! Og så alt det tøj, der skal hænges til tørre, hver gang vi kommer ind…Ikke for sådan bare at brokke, for snevejret betyder, at vi virkelig komme ud ofte, og det er herligt :-)…Når de store har venner på besøg (næsten hver dag), så ligger der 10 våde støvler og 5 sæt vådt overtøj og 10 våde vanter og flyder i entreen. Som ungerne forventer på magisk vis vil være tørt og dejligt at tage på igen om 1 time, når sneen igen er umiodståelig. Sjovt ikke?

Indretning af entreer burde faktisk være et emne, som sundhedsplejersker tager op med nybagte mødre – eller måske en del af lægeundersøgelsen ved 1 års alderen. Det er jo en videnskab! (just kidding, men det ER så gu itte helt nemt…) Vanter og cykelhjelme og -lygter og skoletasker og støvler og kleenex t snotnæser og læbepomader til frostsprukne læber og gamle tegninger og nøgler og mobiler og halstørklæder og hårspænder til det sidste spejlcheck for de unge damer og rudekuverter og nu også julenisser, lyskædeledninger og store hurricanelysestager – og endelig en lille fyr på 9 mndr som bare SÅ gerne vil kravle, og derfor maver sig rundt over det hele og virker som menneskelig gulvkuld. Ikke rigtig fedt, vel? Har endnu ikke luret, hvordan jeg løser “nu skal vi allesammen ind ad døren og have tøjet af” – rutinen på en god måde, nu hvor der er sne og kravle-barn på menuen. Jeg kan jo ikke sætte ham fra mig og tage støvlerne af – ham maver sig straks afsted rundt i hele sjap-søen. Skulle måske sætte en højstol i entreen til afsætning af ham? Det er nu så kær en alder, den han har nu, den  mindste. Vil så gerne alting. GLOR på de store, navnlig nr 3, som er 2 år og 9 mndr nu – de er jo hjemme sammen hele formiddagen og er blevet langt tættere knyttet, end jeg havde forestillet mig. Det blik, nr 4 kan sende Lady Gaga, når hun gør et eller andet utroligt fingernemt såsom at tegne, smørre madder eller tage læbestift på (jeps, det gør hun) – han DÅÅÅÅner nærmest af beundring. Og hun bliver helt koket. Det ser så sødt ud..

Nå, idag står den på juletivolitur med alle 4 børn plus to supersøde kammerater fra deres gamle klasser – og Bedste, som heldigvis tager med og hjælper. Så nu skal jeg lige samle lidt energi og have rejst huset her op igen efter gårdsdagens legekammerater. Nr 2 fik en antistress-dag herhjemme, så nr 3 og nr 2 er ude og bygge snemand. Mens nr 4 møver rundt og forsøger at få benene til at kravle forlæns. Hov, nu sidder han fast under kommoden igen, to sek

– ha en god advent, beklager, hvis der er rungende tavshed herinde – julen sig nærmer, og Mor juler altså igennem! Hvis nogen har et godt entre-tip, så hører jeg gerne…Navnlig til det med vanterne! Har købt en stang med store klemmer på, som skal hænges op over en radiator. Så kan de hænge der og tørre. Og en stor bakke til våde støvler, men der står de jo bare og er våde under sålerne….Er der en bedre løsning end avispapir på mine fine lyse gulve??Hvad gør I? Skoletaskerne – skal de med op på værelserne med det samme eller står de i stuen el? Hjelme – hænger de på gelænderet eller? Der er jo hurtigt 6 stk! Cykellygter?

Kh Pragmamor

Advertisement

3 kommentarer til “fik december lige i nakken…”

  1. Ja alt det våde tøj….her hænger vores i fyrrummet har skruet skruer i væggen så de kan hænge der og tørre …skoletasker hænger i forgangen på hver sin skrue og de ved de skal hænge dem op lige som de kommer ind..og ellers skal der tøj og sko bare ned i garderoberummet…jeg går ikke og hænger det op for dem eller sætter det til tørre…så her har de altså prøvet at have våde sko på dagen efter…så husker man det nemlig selv.

    Like

  2. Åh, tænker ofte med rædsel på hvordan det må være at have flere børn, når jeg bruger 20min på at komme ud af døren med mine 2;) vi prøver med knager I børnehøjde at opdrage dem til at ordne det meste selv. Mht vådt gulv så købte vi forrige år en stor måtte med plastik nedenunder hvor vi alle kan stå på. Reglerne er at man skal tage alt vådt og beskidt tøj/støvler af og på på måtten, dermed er det kun den der er beskidt og våd, varme i gulvet gør at den ikke står og bliver klam…

    Like

  3. Her hos os, har alle 4 børn en kurv hver i baggangen, i den har de huer, vanter, cykelnøgler, lygter hvis de tager dem af, alt alt det andet de bruger på vej ud af døren, de to yngstes kurve sorterer jeg i indimellem. Tror de to store på 16 og 18 ville betakke sig for at jeg sorterer i deres ting 🙂 til våde støvler har vi en måtte og gulvvarme, og en stor måtte når man kommer ind ad døren, til de våde flyverdragter, vanter og huer, har vi skabet med elektronik, den der styrer gulvvarmen med mere, der er varmt nok til at tørre sne våde vanter og flyverdragter. Men du har ret en stor og funkrionel baggang / entre, ku vi vist alle tænke os. Her hos os skal man tømme sin skoletaske for madkasse mm, og tage den med på værelset. Alle vores nøgler hænger i et nøgleskab, så har vi styr på dem. Her hos os har vi valgt at vi hjælper børnene med at få styr på deres tøj og sko, sørge for at det er tørt når de skal bruge det igen – de store kan og vil selv.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s