Farvel skyld, goddag baciller!

Ahhh, sådan en solskinsmættet snekold søndag at blive befriet for bare én af mine dårlige samvittigheder! På side 20 i gratisavisen Søndagsavisen står der sågu, at det der med at desinficere hænder på børn og nægte søskende at røre hinanden, før de har vasket hænder grundigt, skal være en saga blot! Det er sundt at være lidt beskidt!

Altså – jeg har set med undren, når veninder og andre mødre (faktisk ikke fædre i så vid udstrækning) konstant strinter desinfektionsgel ud over håndtag, bilsæder og børnehænder. Og jeg har oplevet at blive sendt promtpe ud og vaske hænder på mig og mine børn, når vi fulgtes hjem til børnenes kammerater og skulle hænge lidt ud og lege.

Det lød lidt hys i mine ører, men jeg tænkte egentlig, at det også var fornuftigt, og jeg synes ikke, at praksis om håndvask herhjemme er skarp nok. Jeg ville navnlig gerne indføre, at alle vasker hænder, når de kommer hjem fra skole. Udover håndvask før man spiser og efter toiletbesøg, selvfølgelig. Men selv de to sidste må jeg med skam at melde indrømme, at det kan halte med! Øv øvøvv – så derfor er det med glæde, at jeg nu kan læse i avisen, at lidt bakterier (altså LIDT), ikke er roden til alt ondt. Lettelsens suk.

Men de skal altså stadig huske at vaske hænder, når de har tisset….

 

Advertisement

2 kommentarer til “Farvel skyld, goddag baciller!”

  1. Hvis du vil være perfekt så forsvinder nærværet fordi to-do-listen kværner afsindigt højt inde i hovedet. Så vi må stå sammen og droppe det og stå ved hvor uperfekte vi er – befriende 😉 men til tider svær modvind.

    Like

    1. Jep helt enig- jeg er min egen værste fjende og bærer rundt på kværneren i knolden 24-7. Jeg synes faktisk det kværner endnu mere, nu hvor jeg har børnene hjemme. Man burde starte hver dag med at skrive en sætning ned efter formlen : det er muligt, at jeg kunne gøre xxx bedre, men jeg gør xxx skidegodt!

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s