når børn pludselig er store

….Lige en hurtig tanke om, at jeg lige nu opdagede, at mine to ældste børn på 7 og 10 faktisk er på vej i egne retninger. På et lille plan, ganske vist, men meget konkret. Jeg er både stolt, forundret, lidt trist og sådan  – levende. En “sådan skal livet jo gå, og det er helt rigtigt”- følelse fylder mig. I disse PMS dge betyder det, at jeg nu sidder og drypper på tastaturet, men er ikke rigtig ked. Rørstrømsk, absolut.

Det drejer sig om ændrede putteritualer. Jeg er jo som regel alene med alle 4 unger til puttetid, så jeg forsøger at nå godt rundt om dem alle, på hver deres værelse, med lidt enetid og kys og kram. Sommetider historier, altid en sang eller to og lidt snak med de store. Det er en god stund.

Her til aften puttede jeg de små. Nr 3 stadig i fin stil uden sut, det er sgu imponerende så flot, hun klarer den. Så ind til nr 2 på 7 år, som bare ville læse i sin egen bog. Hun går i 1. klasse og er meget glad for at lære nyt, så hun læser på livet løs. Vi snakkede lidt, men så skulle jeg altså gå, for hun skulle læse Rapuntzel. Så ind til nr 1, som skulle slukke computeren og læse sine 15 minutter (han er først nu ved at få fat i det der med at læse en bog, en historie, at lade sig fange af den) inden lights out. Jeg sætter mig, klar til lidt snak om skolen og vennerne – og så siger han: ” Mor, kan du ikke bare gå ned nu, jeg fandt nr 2 bog i den der gode serie, så jeg vil gerne nå at læse meget. Må jeg læse helt til kl 21.30? Det er da ok, hvis du bare lige kigger op og siger godnat uden snak, ikke?”. Og nu sidder de begge, puttet under dynen, med rent hår og hyggelys, og læser. Tænk engang.

Nå, videre med 1000 ting – skal have huset fuld af op mod 30 gæster i weekenden, så jeg skal liiiiiige….

Godaften derude!

Kh Pragmamor

Advertisement

2 kommentarer til “når børn pludselig er store”

 1. Hvor lyder det dejligt at de har fanget læselysten og er blevet så store og selvstændige: )
  Vi skal FANDEN gale mig have tid til at ses i denne sommer!!!!: )
  Er det din fødselsdag eller hvad er det der skal ske i weekenden?
  Tænker på dig herovre fra arbejdslejren, hvor det går godt, men vi også glæder os til at komme hjem alle sammen- man bliver sgu lidt mæt af alle de nye oplevelser på et tidspunkt – vil bare gerne hjem og være HJEMME igen. 3 uger tilbage, så tager Jacob og ungerne hjem og så har jeg lige 3 uger mere, før det bliver min tur, så der er lige en rum tid endnu: P Men det er ok – får tid til fordybelse og det er sgu meget rart for en gangs skyld.
  Mange tanker og kram,
  Rebekka

  Like

  1. Kæreste Bexi,
   hvor dejligt at du læser med og endda tager dig tid til at svare 🙂 Altså jeg har allerede aftalt med Molly, at vi skal besøge jer. Gerne med hele flokken, men ihvertfald m Molly og James. Det MÅ bare kunne ske. Vi vil gerne leje jeres ferielejlighed! Jeg kunne ordne noget madlavning eller sådan noget? HJælpe til på en eller anden måde? Hvis det er i hverdagen, altså – og det kunne det godt være for min skyld. Så du kan arbejde om dagen, mens vi fiser rundt og kigger på Djursland, så kan vi hænge ud om eftermiddagen/aftenen….
   Åh, kom hjem, savner dig .

   Kram

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s