ratataataaatttatatattatatta!!!

Det er alt for sent, jeg burde gå i seng. Men hold da KÆFT for en dag, det har været. Det her bliver en af den slags indlæg, som er præget af et vist hektisk tempo, er jeg bange for; det har været en god dag, såmænd, glade indslag og gode øjeblikke, men der har godt nok været nok bolde i luften til at gøre enhver Schmeichel rundt på gulvet (ja, jeg er fra dengang, vi var på vej til Mexico, og jeg ved sgutte, hvad målmanden hedder nu…)

De små vågnede i min seng (der starter de ikke, men der vågner de sjovt nok hver morgen) kl 5.45 – James med de grønne øjne fik en tår (ja, det der natamning er der stadig), Silvia hyggeputtede – og så hørte de, at Daddy ikke var gået endnu, og ville ned. Bar James ned fra 1. salen – Silvia lige efter os – mig op igen og speed-sove 15 minutter. I fast tro på, at powernapping virker (ligesom hjemme-laser-behandlinger mod ansigtsbehåring og spis-efter-dit-stjernetegn-diæter. Not.)

Nåede at sige farvel til min mand, give de små havregrød og sende dem ind foran noget ramasjangTV, lave te, hælde to kopper neskaffe ned (kun lidt på blusen) og tænde stearinlys, inden de store kom ned kl 6.45. De så Ultranyt på computeren (genialt TV), mens vi snakkede lidt og spiste. De små ville så gerne ud og cykle til morgen – det behøver de ikke længere, for Bastian og Molly kan selv cykle til skole nu – men de små står altid og hopper, James peger ivrig på skabet med cykelhjelme og hyler arrigt, hvis han ikke skal ud og morgencykle. Det bliver så fedt for den dreng, når han finder ud af det der med ord… Vi kom afsted, Molly cyklede alene i forvejen, Bastian fulgtes vi med, han skulle lige se, hvor hans HipHop undervisning foregår. Det er på vejen til skole. Det starter han til idag, og jeg kan ikke følge ham kl 17.50, det er et umuligt tidspunkt. Kan slet ikke hente ham bagefter, så han må klædes på til selv at klare transporten.

Over på skolen, farvel til de store, en omvej hjem – de små elsker at cykle på “den fede cykel”, dvs min herrecykel monteret med traktorsæde på stangen til James og en efterløbercykel til Silvia. Har også en Nihola, som vi bruger andre dage – men den fede cykel er klar favorit. At jeg så har hvide knoer og angstens sved på pukkelpisten (=kavalergang, når man har ammet 4 børn), mens vi cykler, fordi James på stangen hiver i styret, og Silvia vrider cyklen fra side til side, det er en anden sag. Hvad gør man ikke for cykelglæden – men må nok sande, at “Jeg er så glaaaad for min cykel” lyder en kender anstrengt, når jeg synger for på den fede cykel. Vi skråler altid i vilden sky, for så kan folk (dvs byens bumser med morgendagens ration af Brønddum og Bjørnebryg, andre er der faktisk ikke på stierne kl 7.45) høre, at vi kommer, og dermed undgå at blive torpederet. Vi kørte på legepladsen nede i byen, og tog derefter direkte i Børnehaven med Silvia. Som hun heldigvis er glad for – meget. Hun uddelte knus og kram til sine nye venner, og så måtte vi godt gå. James satte sig til rette ved bordet og ville have brød og frugt med de andre, så vi hang ud i 20 minutter – og så tog jeg ham under armen og kørte hjem.

Han tømte min taske, da vi kom hjem, så det brugte vi ret meget tid på at studere. FIn motorisk træning par excellence at gokke sin mor i låget med et nøglebundt og forsøge at proppe kreditkort i en lynlåslomme, tage dem ud, komme dem i, tage dem ud, komme dem i….. og naturligvis æde alle tyggegummierne. Og lidt taskefnuller (håber ikke, det var en brugt kleenex..)

Puttede ham i barnevognen kl 10, og så fik min søde nabo babyalarmen, mens jeg drønede over på skolen igen – Bastian havde glemt sin guitar og skal til undervisning efter skole. Kastede mig ind i Kvickly bagefter og købte nye forsyninger af 3-dobbelt Salmiak, klorin og andre festlige anti-livs rengøringsmidler, som er min rengøringsengels foretrukne bevæbning i kampen mod vores skidt og møg.

Hentede alarmen igen, James sov videre. Spiste vildt meget frokost, satte vask over, vaskede op, satte dej over, kogte æblegrød ,satte risengrød over i dynerne, skrællede 2 kg gulerødder til at have klar til snacks og madpakker, lagde mig ned i 20 minutter. James vågnede, hovsa kom til at lade ham få en tår (ALTSÅ for et skråplan), ihhhh hvor er han sød…Byggede lidt togbane, gav ham en skål æblegrød – over og hente Silvia kl 13. De legede lidt på legepladsen, hun var så glad. Måtte bestikke hende med udsigten til æblegrød og Rasmus Klump på DVD, men så var det også ok. Pyha, hjem igen – Molly kom ikke hjem fra skole idag, hun skulle med veninde hjem. Veninden bor der, hvor der er ridning, så hun skal bare hentes efter ridning. Håber sådan, at hendes møgkrikke ikke smider hende af idag….Dumme øg. Det får man ud af at kalde en pony for Berta. Som at kalde en bokser for Puttegøj. Tror da fanden, at den stolte ganger er lidt kontrær.

Nå.

Bastian kommer heller ikke hjem, han skal til guitar kl 15 og skal derfor vente en time på biblioteket på sin skole, inden han skal gå til guitar – det hele er i samme bygningskompleks, det er supersmart. Ind med ungerne i bilen kl 15.15 – på med noget høj musik, så Silvia ikke går omkuld, hun er lidt hvid i kanten, synes jeg. Den kære lille dame. Vi hører hendes yndlings pt – det er “If U seek Amy” med Britney. Og “Malerhjerne” med Humleridderne. Rimelig kritisk.

Fisker Eksalteret Bastian, glad for at komme igang med guitarsæsonen (er kun nået til kl 15.30, hjælp hvor bliver det langt, for langt, hvad gør jeg?). Har købt pølsehorn på tanken på vejen, meget populært…

Hjem igen, han får lov at spille computer. Skal til Hip Hop senere, så må godt chille lidt. De små er trætte, men vi tegner lidt – jeg klistrer ting ind i Silvias babybog om børnehave start, James vil ud i regnen og sidder i sandkassen, Silvia tegner på en plakatrulle, men hygger sig vist. Bastian laver sig 3 rundtnommer – han er blevet stor. Og laver lige lektier. Af sig selv. Wow.

De små får æblegrød og ser mere Rasmus Klump, James blev ret våd derude, og Silvia er altså træt!

Kl 16.30 kan jeg godt se, at Silvia ikke holder til mere biltur uden at falde i søvn, så jeg får lov til at sende hende ind til naboen, hendes veninde, mens jeg kører med James ud og henter Molly fra ridning. MEN: skal sætte Bastian af på vejen, ved skolen, så han kan køre sin glemte cykel hjem.

Se Molly ride, plukke en masse blommer og Brombær med James. Hjem igen. Når lige at sige farvel til Bastian, der går til Hiphop – Molly henter Silvia hos naboen, jeg varmer risengrød fra “høkasse” under dynen. Vi spiser, jeg spiser sørme også i dagens anledning .

Forsøger at have alt klar, så jeg tager ud af bordet sammen med Molly, mens de små er i bad. Jeg har indført remsen “mad,bad,film,bog, sove” til Silvia og James – det starter kl 17.15 (ca), og slutter kl 19. Det fungerer faktisk meget ofte. Idag er filmen et afsnit fra en Biblioteks DVD af Lille Nørd. Får dem i bad. Roy kommer hjem – jeg skal nemlig til forældremøde i Bastians klasse. Bastian kommer hjem fra Hiphop, helt glad i låget og viser et sejt trick, de har lært. Jeg er så lettet over, at han er glad for det igen i år – sidste sæson betød det helt vildt meget for ham:-)

Molly er flad efter ridning og lang dag – så hun får en portion æblegrød med flødeskum med på værelset, og så ser hun Far til 4. De små bliver fisket op, igang med trin 3, som er “film”, og Daddy bliver instrueret i rutinen. Jeg løber rundt og forsøger at nå så meget som muligt inden jeg må gå – og cykler så, 18.55.

Forældremøde. Ikke min yndlings.

Hjemme kl 21.30 efter aha-oplevelse af, at jeg måske kræver VIRKELIG meget af min 10årige søn, sammenlignet med andre forældre. Da jeg kommer hjem, er han ikke faldet i søvn endnu, og er helt ked ,fordi han glemte at smøre sin madpakke og øve guitar. Altså. Det går sgu da nok, min søde skat!!

Min rengøringsengel kommer i morgen, så jeg putter knægten, får en snak, smører mad til ham, Molly (som også glemte det), Silvia og James og jeg (skal i legestue i morgen), sætter dej over, rydder ganske aldeles op alle vegne i stuen (kan nå førstesalen i morgen), stoler op, og så er det tid til et glas hvidvin og blog. Pyha. Lang dag. Fuld dag. God dag. faktisk. Hvordan pokker skulle det kunne lykkes at arbejde ude???

Hav en dejlig nat.

Kh Kristina

Advertisement

4 kommentarer til “ratataataaatttatatattatatta!!!”

 1. Søde Kristina. Du skal slet ikke spekulere på at arbejde ude. Du giver dine unger noget som er guld værd og som ganske få prioriterer i dagens danmark 🙂

  Like

 2. Kristina; det ligner den hverdag jeg havde da de ældste var yngre, men 4 børn og en mand der pga. arbejde ikke deltager i hverdagens “små” gøremål…… Og dem er der altså ret mange af, når man har mange børn. Jeg tænker at når du skriver “Hvordan når man et arbejde også” i en travl hverdag, det gør man kun ved at nedprioriterer mange andre ting, tegne med børnene, bage, og ved at være to om det hele. Det ér fysisk umuligt, alene mand, at nå omkring 4 børn, huslige gøremål, praktiske gøremål med børnene, deres lektier, legeaftaler, tandlægebesøg, læge besøg, ja indtil en vis alder er der jo de årlige børneundersøgelser og vaccinationer, (som der er rigtig mange forældre der glemmer i en travl hverdag, I know… har arbejdet i en lægepraksis) og alt det andet…. hvis man så også skal putte et job ind i de 24 timer. Det var også derfor jeg tog fri fra arbejdsmarkedet i en periode. Og det nød vi ALLE 6. Nu er jeg i gang igen, et fuldtidsstudie 102 km væk fra min bopæl, som heldigvis kun tager 1 år med den afstand hver dag, og så 6 mdr med 30 km til praktikstedet, nu er min yngste mand jo også 4½ år og ældste mus 18½ og udrejst til Australien i 12 mdr (godt Skype er opfundet). Så det giver en del mere luft i hverdagen, at de to ældste kan selv, at det er andre ting de har brug for (nr. 2 er 17 år og på videregående udd). Men jeg er ikke i tvivl om, hvad jeg vil til juni næste år, når jeg er færdig med min specialudd., holde fri igen på ubestemt tid. Det kan jeg mærke at jeg har enormt meget lyst til, at have tid til at fordybe mig i de to yngste, selvom yngstemanden har brug for vennerne i bhv., skal han have mulighed for fridage indimellem og alle andre dage skal være korte, (når jeg har studiedag, har han ofte fri fra bhv). Og nr. 3 som går i 1 klasse, skal kunne holde fri fra SFOén hvis det er hendes ønske ( store pige, hun cykler selv i skole nu….. stisystem hele vejen) at have tid til at fordybe sig i hendes lektier sammen med hende, og ikke bare 15 min efter aftensmaden, hvor hun ofte er træt, eller har været afsted til fodboldtræning/kamp. Nå det blev lidt længere end jeg første havde tænkt. Så nyd dine dage hjemme, de er godt givet ud… 🙂

  /Pia

  Like

  1. Tak for god kommentar – fedt at læse om din hverdag. Men jeg har nu heller ikke tænkt mig at gå på arbejde de næste par år. Det her giver jo fantastisk mening for alle, jeg er en lykkelig mor. Vi har bare haft nogle lede regninger , og så kan jeg blive nervøs for om økonomien holder, når mit tilskud til pasning af eget barn udløber til februar. Men hellere to grøddage om ugen end arbejde, sådan har jeg det:-)

   Like

 3. Ja, jeg er fuldstændig enig med dig, hellere grød dag og vender hver 50 øre end en stresset hverdag, hvor man ikke har sit hjerte med. Vi havde også en del ekstra udgifter da jeg gik hjemme uden indtægt, men det løste sig alt sammen alligevel.
  Kh. Pia

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s