At være barn i Helsinge i dag

Det var 3 voksne fra Silvias integrerede institution, der i går glemte en 2 årig dreng på Udsholt strand. Jeg kender de pågældende voksne. Det var ikke Silvias stue, der var på tur. Hun havde sin første rigtig gode dag i børnehave, for hun havde været glad og vinket mig afsted, da jeg afleverede hende kl 9 den morgen, og hun var glad og legede superhyggeligt med sine nye venner, da jeg hentede hende kl 13.

Jeg kan ikke rigtig skrive så meget mere. Jeg er dybt rystet og vred, primitivt vred, og hævngerrig og umulig i låget. Hvis man ikke kan komme med noget godt eller som minimum konstruktivt, skal man (jeg) ofte holde bøtte. Eller vente, til man (jeg) har tænkt sig virkelig godt om og er sikker på, at verden bliver et bedre sted (hvor børn ikke glemmes på stranden og voksne laver noget, der gør dem lykkelige, og derfor tager deres job og deres ansvar alvorligt) af sine negative udbasuneringer.

Der er meget, jeg har LYST til at skrive. Men jeg tror ikke, at jeg rigtig opnår noget med det. Så jeg holder lige bøtte for nuværende. Silvia får et par fridage, indtil der på onsdag er forældremøde om “hændelsen”. Stemningen i Engerød Børnehus er nok ikke for børn på mandag…Men hvis de på mødet siger noget som helst om, at de skal “gennemgå forløbet og undersøge, hvad der er sket” eller “udrede hændelsesforløbet” eller sådan noget øregas, så får de en skideballe af den anden verden. For det her er ikke et forløb. Det er en fejl, det er sjusk, og det er for galt. Slut.

Men jeg har også deltaget i Helsinge Børnefestival i dag. Vi havde lege-dag nede på bytorvet med den legestue, jeg bruger med ungerne – det var vildt hyggeligt, og der var fantastisk stemning af glade børn og god vilje og iværksætteri. Så det var dejligt. Der er flere sider af at være barn i Helsinge.

Bare ærgerligt, at alt det gode arbejde for at forbedre byens image skæmmes af 3 (indsæt grimt ord)’s sjuskeri. For det er jo noget, der fylder i medierne, og så kan en frivilligt arrangeret børnefestival med gøglerskole på Torvet og “Byg en bogtårn” ved Badekæret godt pakke sammen. Bare folk også husker, at Helsinge er andet end denne horrible fejl.

Hav en dejlig weekend.

Kram dine børn.

Kh Kristina

Advertisement

2 kommentarer til “At være barn i Helsinge i dag”

  1. Jeg tænkte faktisk på dig, da jeg læste det, om din datter gik i den bhv….. Fatal, har ikke ord for det, sjusk og mange andre grimme ord, tænk at man glemmer et barn…….. dagen før, var der en 4 årig dreng på min søns stue (de er aldersdelt så alle 09´går sammen). 8 stk. 4-årige børn på tur med to voksne, én pædagog som havde været der i 8 dage, og en i jobtræning, en tur i hallen, og vupti er der en dreng der er væk…..han bliver efterlyst hos politiet, og bliver fundet hjemme på matriklen, hans egen altså… men der var ingen hjemme. Når jeg har (læs de fleste dage) tvivl om jeg skal melde min søn ud af bhv og passe ham hjemme, droppe min specialudd., så gør sådanne situationer det ikke bedre. Frygeligt, tænk at være de i forældres sko, at vide at ens 2½ årige har siddet alene tæt på vand, skrænte og biler, fremmede mennesker, heldigvis en rar én der samlede ham op…..

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s