En lykkelig fredag

Kaos udeblev idag. Er bare glad og rolig og udhvilet (jo, sgu) og taknemmelig for, at livet også rummer sådan nogle dage. Det skal jeg jo også skrive, selvom det måske ikke er så akut et behov, som det er, når jeg har følt mig som en tennisbold i en tørretumbler, siden jeg stod op – eller måske siden kl 2.40 om morgenen, hvor jeg nogle gange bliver vækket af en klokkeren ørefigen af James eller Silvia, som har det med at slynge armene om på den anden side, før de får vendt kroppen. ZZZZZSTDIING, så sidder den.

Da Molly, Bastian og Silvia var vel afsted i skole og børnehave, blev James og jeg lidt på børnehavens legeplads. Han kørte rundt på løbecykel og i deres biler, og jeg luntede rundt i solskinnet og drak institutionskaffe. Dejlig tryg smag, som hverken minder om terroir, Ny Nordisk Nogetsomhelst, drypteknologi til 400 kroner eller hvilken bjergskråning, denne eller hin bønne er høstet og under hvilke forhold. Bare kaffe, og den var varm.

Så trissede vi hjem, der er 2-300 meter, hans lille hånd i min, mens vi talte om hundelorte, Fyrværkeri og sol i øjnene. Tror jeg nok, James siger stadig ikke så meget andet end “mmmmMMmMMmm” og Dou Dou (Thomas Tog), men hyggeligt var det. Og han er god til lydord, så han sagde “ADDDADDDD ADD”, “BANG BANG, klynk klynk” og ” uhh uhh” – derudfra gættede jeg mig så til samtaleemnet.

Vi gravede nogle fine mudderhuller i haven foran legekøkkenet, solen skinnede stadig. Så  gik vi ind. James ville gerne høre noget med elefanter (også en fagt, han er god til – ligner til forveksling den for næsehorn, men vi finder som regel ud af det), så vi fandt alle de bøger, vi kunne finde om elefanter frem, gik ovenpå til soveværelset, kravlede i seng, og så læste vi bøger om elefanter (navnlig Elmer og Rosa, ihhh hvor kan vi den udenad) i lang tid. kl 10.30 nikkede den lille fyr meget, og så fandt jeg min egen bog frem – “Norwegian Wood” af Murakami, mens han læste Elmer igen. Og lidt Rasmus Klump og Elmer en gang til. SÅ faldt han i søvn, men lige inden hev han i mig, sagde “mmm, rooork pyhhh, mmm, Dardn” , og det betød, at jeg skulle lægge mig helt tæt til ham og sove med. Som befalet, så gjort. Vi sov 2 timer. Så stod vi op, spiste lang frokost, og så begyndte hente rutinen   – den kender I fra andre indlæg, og det er ikke pointen med dette indlæg. Resten af dagen forløb roligt med legekammerater, skydeleg udenfor, fagtelege, Hestelege, sminkesalon, og så lavede min store pige på 8 år tomatsuppe til os alle helt selv. Efter opskrift, men alligevel, super godt gået. Og hun stod der med forklæde på og nynnede, og så tudede jeg lige lidt. Vi sang for hende, da der var mad.

Nu har de forhandlet sig frem til fredagsgufmenuen, som står på popcorn, optøet chokoladekage (en rest fra en fødselsdag) og de allerallersidste æbleskiver. En til hver. Samt solbærsaft og kiwier. Som de nu sidder og hygger med, alle 4 på række i sofaen.

Tænk, at det her er mit liv. Tak for idag. Har god energi i overskud idag, så den deler jeg med jer! Håber, at I også er kommet godt ind i det nye år, og at i får en dejlig weekend.

Kh Kristina

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s