Man kan ikke skynde sig i snevejr.

Lad os lige slå noget fast: Man kan ikke tænde et tv med en Wii-controller. Det er som at forsøge at krølle håret med en spegepølse; bare fordi den har samme facon, er det altså ikke et krøllejern. Håret krøller måske, men det er af afsky.

Jeg lagde ellers virkelig kræfterne i at få tændt det pokkers husalter, nu hvor jeg endelig kan sætte mig ned. Det har slet ikke kunnet lade sig gøre i dag, føles det som om. Kl 9.30 ringede min mand meget sammenbidt og sagde, at gearkassen var røget i hans gamle smadrekasse af en varevogn, og derfra gik alt bare i ged. Godt, at det sneede, det var som om, at det dæmpede det hele lidt. Man kan ikke skynde sig i snevejr. Alt foregik i en hvid, smuk tåge. Selv, da jeg kørte til Hillerød bloody Lilleskole for 3 gang i dag (første gang kørte jeg børn i skole, anden gang kørte jeg glemt gymnastiktøj i skole, 3 gang hentede jeg de børn, der ikke tog skolebus og tog hjem), var det faktisk stadig ikke irriterende med sneen, kun smukt og stille. Yoga-vejr.

images-4
Yogavejr i Gribskov

Det var det heldigvis stadig, da jeg kørte Bastian til Coding Pirates, som jeg havde glemt var i dag – bortset fra, at jeg selv 2 timer tidligere havde slået en stor, fed “nu er det i dag, vi starter” besked op på vores facebookgruppe, som jeg selv styrer, fordi jeg er goddamn afdelingsleder af Coding Pirates heroppe i provinsen. Og så glemmer jeg, at min egen søn skal afsted. Tak, yoga vejr. Du hjalp mig til at lade være med at hamre sømmet i bund. Svedig overlæbe og blussende kinder, men pæne 45 km i timen.

I modsætning til i dag, så var igår en af de dage, hvor det er absolut lykke at have sine børn helt tæt på hele dagen. Jeg har ikke sendt James på 3 år i børnehave siden midt i december, han er simpelthen for lækker og sjov at være sammen med i øjeblikket, og han gider ikke afsted. Siger, at de skubber og slår og er dumme. Fair nok, min dreng, så bliv her hos Ava og jeg. I går var både Molly og Silvia sådan lidt skvattede stadig efter en gevaldig omgang mave-onde (5 dyner til vask, og så går vaskemaskinen denondelyneme i stykker!), så de var her også. Vi gik rundt om hjørnet over på en bitte kælkebakke, James, Silvia, Ava sov i barnevogn og jeg. Havde gåsehud, ikke af kulde, men af lykke flere gange. IMG_4641

 

Det er der da ikke noget at sige til, vel?

Der skete ellers ikke sådan noget vildt specielt, men det var nok det, der gjorde dagen så uendelig god. Det var bare en helt almindelig dag, og det var bare en helt vidunderlig dag. Når hverdagen kan være så god, så kan man kun være taknemmelig. Så kom jeg til at åbne mit facebookfeed og læste om forfrosne asylansøgere i badetøfler i sneen i danske teltlejre, om vold i skolen, om børnehaver, der får påbudt at servere svinekød, og gallimattias-valgkandidater med hentehår og tydeligvis pomade-balsameret hjerne i USA, og så kom jeg ned på jorden igen. Men dejlig dag herhjemme i osteklokken, det var det.

Jeg har skrevet endnu en lille “10 ideer til..” artikel til Mamawise. Denne gang om kommunikation med børn ml 0-6 år. Jeg håber, at der er lidt, du kan bruge – eller måske bare grine af. Del og like meget gerne:-) Her er den.

En sidste ting: Har du en mening om, hvis jeg flytter over til Bloggers Delight? Er det irriterende med alle de banner-reklamer, eller er det ligemeget? Jeg er simpelthen nødt til at finde en måde at tjene lidt penge på til sommer, og det måtte gerne være på at skrive på en eller anden måde….Reklamerne irriterer mig, men det er jo netop det, der gør, at man tjener lidt penge. Og BD hjælper vist en ret meget. Siger Mortilto.dk, som jeg har sparret lidt med. Hvad synes du?

Hav en dejlig aften.

Kh Kristina

Advertisement

16 kommentarer til “Man kan ikke skynde sig i snevejr.”

 1. Flyt endelig bloggen over, hvor det giver en indtægt for dine skriverier. Som moderne dansker er jeg helt vant til at ignorere reklamer…

  Liked by 1 person

 2. Hej Kristina!
  Jeg læser din skønne blog for indholdet, så pyt med layoutet. Skift du bare til Bloggers Delight hvis du kan tjene en skilling på det 😊👍🏼

  Mvh Denise

  Liked by 1 person

  1. Hej Denise! Hvor er jeg glad for, at du læser med, tusind tak. Jeg ved stadig ikke rigtig med flytning, men det hjælper at jeg ved, at mange af jer ikke ville have noget imod det:-) Kh K

   Like

 3. Har I overvejet at tage James ud af børnehaven? Jeg spørger af ren nysgerrighed og fordi du skriver, at han alligevel ikke gider derover…
  Jeg har selv aldrig gået i børnehave. Min mor gik hjemme og mine forældre valgte at jeg ikke skulle afsted. Min lillebror gik dog i børnehave, men han var også en anden slags barn end jeg.
  Kh. Birgitte

  Like

  1. Ja da, storesøster kom også først i bhv som 4,5 årig, og James kom først afsted da han var 3:-) så et stort ja, det overvejer vi! Det eneste er, at han også har gode venner derovre. Og jeg skal passe på mit overskud. Han har en deltidsplads og plejer at være der 9-13.30 3-4 dage om ugen…

   Like

 4. Åhh hvor dejligt med den der lykkefølelse. Her kommer den også ofte efter jeg er blevet hjemmegående, tror simpelthen ikke der var tid og overskud til at mærke efter, da livet kørte derudaf med skemaer og fast struktur 😉
  Tak for din skønne blog som jeg gerne følger uanset reklame spam.
  Mona

  Liked by 1 person

 5. Reklamer er irriterende, ingen tvivl om det. Men, det skal gode bloggere, som dig, ikke bekymre sig om 🙂

  Det lyder som en god idé, at flytte til BD, hvis det kan give penge!

  Like

 6. Flyt bare over. Det er indholdet i dine indlæg der er det interessante. Ikke reklamerne som jeg nemt overser 🙂 Hilsen en mor til 4

  Like

  1. Hej Iben – tak for din kommentar. Jeg er glad for, at du læser for indholdet. Omend så minder en kommentar fra Romkuglen mig om, at hyppige indlæg fra mig ændrer karakteren af bloggen en del. Jeg forsøger nogle forskellige ting her i januar med bloggen for at finde ud af, om jeg skal lave om på noget, eller om det er bedst, som det er nu. Det føltes som om, jeg stod lidt i stampe, så jeg ville lige prøve nogle ting af, som jeg har set andre bloggere gøre. For at udvikle mig, you know.
   Så lige nu kommer der hyppige indlæg. Der er også billeder i de fleste indlæg nu. De er nok også lidt kortere end før, for det har jeg fået en del på puklen for. Jeg gør det ikke i sponsorerede indlæg mere. Jeg tester forskellige ting, men de indlæg finder man seperat under “ting, jeg tester”. Jeg skriver også lidt artikler nu for Mamawise, som jo også bliver postet eller linket til herinde – de har også en lidt mindre personlig karakter. Og måske noget samarbejde med andre bloggere, vi får se.
   Men jeg er glad for, at du læser med, og jeg håber, at du hænger på. Giv endelig lyd fra dig, jeg tager meget gerne mod kritik.
   Kh og god aften!

   Like

 7. Jeg er en af dem der har det lidt stramt med, hmm måske ikke så meget reklamerne som med “nu vil vi noget mere end bare blogge” og pludselig producerer adskillige indlæg om dagen nogen gange. For mig udvander det de gode, “dybe” indlæg hvor jeg får en fornemmelse af at bloggeren har noget de bare må ud med. Ligesom jeg ikke er ret pjattet med de sponsorerede indlæg. Men dermed ikke sagt jeg ikke forstår bevæggrunden for både det ene og det andet. Jeg er selv smuttet fra andre bloggere (bl.a. mortilto som jeg ellers har nydt meget st læse tidligere). Jeg håber ikke det bliver sådan her, men ellers må jeg jo flytte min mås et andet sted hen 😀 Held og lykke i hvert fald, håber det her kan føre sig derhen du drømmer om.

  Like

   1. måske er www smuttet ud? Den skulle da gerne virke. Nå – jeg er ikke selv specielt flittig for tiden med mine opdateringer, så det er ikke fordi jeg på den måde er noget særligt forbillede. Sådan går det jo nogen gange når man har børn der ikke trives og ikke passer ind etc…

    Like

 8. Hej romkugle! Mange Tak for kommentaren. Det forstår jeg godt – jeg har lige præcis nul blogs jeg følger dagligt. Jeg prøver som et forsøg her i januar at skrive et indlæg dagligt , bare for at prøve, hvordan det er. Om det er noget for mine læsere og mig selv. Kan godt følge “udvandingen”, for det bliver jo ikke de der brændende tanker hver gang. Ligesom en daglig kontakt t en nabo fremfor en dyb samtale med en god ven rn gang om måneden. Jeg tager dine ord til efterretning. Og håber, at du læser lidt med her i januar, mens jeg finder ud af, hvad jeg skal:-) lige nu føles det bedst med et indlæg om ugen, tror jeg – men januar ud bliver det ca et om dagen. Så evaluerer jeg derefter. Igen tak for ærlig respons! Kh

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s