Omsorgsdufte? Kender du det?

Nu skal min vaskemaskine på ferie. Det fortjener den. Køber en business class retur til Mallorca på mandag – min stakkels AEG 9 kgs arbejdssvend har kørt dag og nat i 6 dage nu. Vi har haft omgangssyge, og før det havde vi jo – som I sikkert har læst her – lus, så alle dyner, puder, rullemadrasser og sengetøj er blevet vasket minimum 2 gange hver. Nogle 4 gange (James kastede op mange gange og helst i sengen).

Jeg skal også på ferie.

P1020876
Selv fattigrøve må vel drømme….

….

Det var en joke.

Vi er grusomt på spanden, lever af basører og pastaskruer, så ferie er udelukket – og desuden er hverdagen sgu også helt ok herhjemme på matriklen. Så skidt pyt. Men vaskemaskinen bør forkæles, for den MÅ ikke gå svigte mig også – for det har bare været sådan en uge, ikke? Gearkassen i min mands gamle, rustne varevogn røg midt på forlængelsen af Hillerød motorvejen, opvaskemaskinens afløb stopper konstant til, støvsugerens mundstykke er knækket, varmepuden til de kolde børnetæer vil ikke varme. Min el-apparat karma er simpelthen i bund. Og det er dyrt, dyrt, dyrt at fikse.

Det har udover sygdom været sådan nogle uger, hvor vi skam elsker hinanden, men vi har haft kryb i parykken, lus i skindpelsen, baktusser i mavsen, knas i maskineriet. Børn har ikke villet sove. Når jeg lægger an til vores “mad,bad, film, bog, sove”- rutine, så går det fint, indtil vi når til “bog, sove”. “Så, nu skal du finde en..” “IIIIIIIIIIIIIIHIHHHHUUUUUUHAAARHAHRHARHARHNAAAARJ ikke NUUUUUUU, MOAAAARRR” – tude tude tude. Dramaprinsessen fra provinsen IN DA HOUSE – Silvia synes med andre ord ikke, at det er rettidig omhu med det der seng kl 19.30. James heller ikke. De hyler i vilden sky. Når det så er ordnet, og de sover – for et vist håndelag mht sovemodstand har jeg trods alt fået efter at have puttet børn i henved 13 år -, så begynder de store. De vil gerne, de KAN ikke sove. De er sådan tankefulde, frygtsomme, lidt bekymrede – venner, skole, fremtid, forurening, ferier, kærester, bumser, klavertræning, opvisninger – alt muligt.

Det er på tide med noget nyt til aftenhyggen. Og min gode blogkollega ovre på Speltmor.dk har noget, jeg vil prøve af. Fordi det simpelthen er så flippet, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt. Det er lige så flippet som den  besættelse af hjemmelavet VANDKEFIR og KOMBUCHA(!!!), der også sværges til af skønne damer i mit netværk. Ahmen jeg himler altså lidt – men der sker jo intet ved at prøve, vel? Så det flippede nye indslag i aftenhyggen herhjemme bliver – TADA – aromaterapi.

Æteriske olier, udvundet af naturens verden, som kan påvirke vores krop på en meget direkte måde. Åbenbart. Står der skrevet mange steder. Den er jeg med på. Det lyder så skønt, når Speltmor beskriver, at hun masserer sine børns fødder med ren lavendelolie, når de skal sove ind. Det skulle give sjælefred og ro i låget. Det vil jeg prøve, ungerne elsker at få nusset tæer, fingre, hovedbund, alting. Så kan vi måske få en dejlig, rolig aften igen.

Speltmor, forresten, er en genial inspirator. Hun er total anarkist på den hårde måde – også lært på den hårde måde, tænker jeg. Check hendes velskrevne blog her. Hun er også igang med at finde ud at at starte ny business, og netop de lækre æteriske olier af den pureste kvalitet er hendes speciale. Jeg anbefaler både hendes kyndige rådgivning om radikale familievalg, om hjemmeskoling og om gaming til børn (den her artikel er god!) – og i den grad hendes nye aromaterapi-forretning, som du kan komme til her. Jeg tjener ikke penge på det her linkeri – det er blot, fordi jeg er fan:-)

Så har jeg fået mig en flise nede bag stationspizzeriaet i downtown Helsinge, og så har jeg nok råd til lavendelolien omkring kyndelmisse.

 

Advertisement

3 kommentarer til “Omsorgsdufte? Kender du det?”

 1. åh ja, sygdom i storfamilier, det kan være ret belastende… Der er simpelthen SÅ meget i omløb pt. Har selv været spærret inde stort set hele sidste uge med hostende små smittebomber, som valgte at kaste lidt videre til de større børn… Jeg holder selv stand med mine daglige D-vitaminer (håber virkelig at de kan redde mig, da jeg idag har haft et temmeligt “tungt” hoved… så jeg holder lige vejret de næste par dage, og håber at smitten IKKE finder vej mod mig.. har ikke tid elle lyst til al det med sygdom 😉

  Og ja. Speltmor… elsker den side. Også fan og har fulgt med der i årevis. En vis dame, med masser af personlig, kant og ærlighed. Hun laver nogle skønne blogindlæg til gode eftertanker. Forstår godt at du vælger at nævne hende her 🙂 Hvis man ikke kender hende, så bør man da absolut introduceres.

  Like

  1. Kære Mette – åh håber du ikke får en omgang:-( Hør – er nysgerrig, kunne du finde på at bruge aromaterapi? Er sgu spændt på, om vi kan “mærke” noget andet en velvære, når lavendelfodnusseri går i gang…, åbent sind, ikke? Kh K

   Like

   1. ja, det kunne faktisk være spændende at prøve. Har hørt om det før, dog mest ifm søvnbesvær, hvor dråber lægger under/på hovedpuden. Det har aldrig sagt mig ret meget, men jeg er slet ikke i tvivl om, at naturen har “skabt” alting i en sammenhæng. Og det med dufte har med garanti også en betydning.
    Så ja, egentlig – kunne godt finde på at afprøve det….:-)

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s