Rugbrødskursus #3 – fodr igen

God formiddag!

Bastians fødselsdag veloverstået igår, nu er der officielt en teenager i huset. Der er faktisk to, i hvertfald af sind, for SilleDulleDamen bruger det meste af dagen på at trampe OP af trappen og råbe “IDIOTER!” til sine søskende, og så styrte ned i stuen igen, det lyder som om, der sker noget sjovt, som hun ikke vil gå glip af. Såsom dåseskjul på rullere indenfor. Jeg må have et hemmeligt dødsønske, siden jeg er så bindegal at tillade den slags. Rullende dåseskjul, ikke udbruddet fra Silvia.

Bastian, min førstefødte, er en skøn knægt, og jeg er pisse ræd for al den verden, som han skal møde på mere eller mindre egen hånd de næste mange år. Når jeg tænker på alt det lort, som jeg fik rodet mig ud i, da jeg var teenager….Jo, jeg overlevede både nøgenbilleder, vilde forelskelser, coke og sprog- “skole” i Frankrig alene som 14 -årig, men altså: jeg ved ikke, hvordan min mor overlevede mine eksapader! Jeg er nervøs for den verden, hvor han skal lære at begå sig. Det virker så råt det hele. Hold da kæft, hvor jeg lyder gammel, jeg ved det godt. Man må jo bare håbe, at de vinger, som hans opvækst her i huset har givet ham, kan bære. Forældres fornemste opgave er at skubbe ungerne ud af reden og se, om vingerne kan bære. Flyv, min skat, flyv!

Nok vidtløftighed – nu skal vi helt ned på jorden igen.

Surdejen skal fodres for sidste gang.

Nu ser min sådan ud:

 

Fin og boblende. Lugter lidt syrligt allerede. Lidt væske øverst i glasset.

I med 1 skefuld rugmel, 1 skefuld hvedemel og 2 skefulde vand. Ryste ryste. Husk låg på, når du ryster. Af med låg, lad stå på bordet til i morgen.

Nu er det tid til at købe ind til bagning. 

Du skal bruge: 2 rugbrødsforme, som kan indeholde ca 3 l. Fx den her ( ikke sponsoreret, det er bare den form, jeg bruger).

1 kg knækkede/hakkede rugkerner

1 kg rugmel

ca 1 Kg hvedemel/speltmel (eller bare mere rugmel, hvis det skal være et meget bastant brød, ikke så børnevenligt)

salt

2 spsk honning, sirup eller sukker

Et træspid (jeg bruger dem til grillspyd) til at prikke brødene med, det er vigtigt.

Olie til formene (også selvom det er slip let)

Det var det –

Kh Kristina

Advertisement

2 kommentarer til “Rugbrødskursus #3 – fodr igen”

  1. 1 g hvedemel? Det var ikke meget 😂

    Jeg er spændt på din bage-fremgangsmåde. Det tog mig lidt tid at finde frem til den jeg synes virker bedst 😀

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s