Disneysjov og Dilemmaer

Disney-sjov. Der var engang, hvor Disneysjov var noget, jeg så sammen med min lillebror på 6-7-8-9-10 år, når han var på besøg, og det var han tit om fredagen. Det var superhyggeligt. Så var der en tid, hvor også min steddatter på ca samme alder var med – og derefter kom der flere og flere børn til. I perioder har jeg set med, i perioder har jeg lavet noget andet, mens børnene hyggede sig. Da vi ingen opvaskemaskine havde, gav det ligesom sig selv. Som gravid ligeså, jeg enten snorksov nærmest stående eller kastede op efter aftensmad…Det har også varieret meget, hvilket “guf” de har fået lov til at kaste sig over – alt afhængig af alder og Mors flip i pågældende periode. Det er trods alt ca 17 år, vi taler om – der er sørme sket meget. Også med Disney sjov. Jeg tror ikke, der findes én eneste normalt fungerende voksen, der kan udstå de der skingre, meget grimt tegnede og alt for hurtigt flimrende tegnefilm, som det meste af Disney sjov er fuldt af i dag. Spinoffs af Tarzan og Onkel Joakim (GYS), Phineas og Ferb – resten af rosset . Jeg hader det. Så i øjeblikket enten putter jeg Ava og læser romaner, svarer på bloggen eller rydder op, mens der ses Disney. Disneysex er også et kendt fænomen – og det ER da oplagt at tage en hyrdetime, imens det der uvæsen kører – men min mand er aldrig hjemme så tidligt. Såehm. Nej.

IMG_4867
Tv-delen af stuen lige nu.. med trætte børn i hver sin ende af sofaen.

Lige i aften sidder jeg her og skriver, mens James og Silvia stener Tv. Vi har været til fastelavn på Hillerød Lilleskole, James 2 timer i børnehave. Nu er de store taget til København på vinterferie visit hos gamle venner, fra da vi boede derinde. Med toget, helt selv. Jeg var døden nær, men de er selvfølgelig nået fint frem.

IMG_4848
Fætter Dennis fra Vanløse og betuttet Ava

Ava sover. Vi har været i Kvickly og snolde slik – tænkte en del på alt det, der har været i pressen om, hvor klamt, sådan noget bland-selv slik er. Sikkert også i Kvickly. Har lige næsten knækket en tand på en meget tør cola-sut. Den kamp må jeg tage en dag, hvor jeg ikke har rendt rundt klædt ud som fætter Dennis fra Vanløse i 5 timer. Og kamp-ammet en 10 kg baby, som besluttede at reagere på mit påmalede mother-fucker-skæg ved at nægte at give slip på mit bryst. Var vel nærmest klædt ud som resultatet af 4 generationers pøsen kønshormoner ud i vores drengebørns kroppe.

Til sagen: Vi skal “tænkeskrive” lidt om bolig forhold. Betyder det noget at have meget eller lidt plads, når man har børn?

En af mine trofaste og meget søde læsere har bedt mig om at skrive lidt om hendes situation. Det er ikke sådan Mads og Monopolet, det her, men jeg tager meget gerne emner op på opfordring, så bare kom an.

Thilde bor på Frederiksberg sammen med sin mand og 4 børn. Den ældste er 5, den yngste en lille nuttet baby på 1 uge (suk, må konstatere, at alt bimlede i mig, da jeg læste, at hun havde født. Bliver aldrig færdig med fødsler og babyer, sådan er det bare). Midt imellem er der børn på 2 og vistnok 3 år. Thilde går hjemme med børnene, nyder at have tid og ro. I perioder har hun hjemmepasset børnene, og har indtil haft lille Nora på 2 år hjemme. Hun er nu ved at blive kørt ind i vuggestue, hvilket Thilde ikke rigtig bryder sig om. De bor i en lille, men hyggelig og fleksibelt indrettet lejlighed på 86 kvm, hvor der er plads til at dele rum op til børnene. Thilde elsker ders liv med ladcykler og legepladser, og de er begge enige om deres prioriteringer af tid fremfor stort hus og to karrierer. Men alligevel sniger tvivlen sig ind – lige nu, hvor baby er spæd, Thilde er lidt træt, de andre søskende måske hiver lidt mere i Mor, og Nora skal i vuggestue.

Jeg læser det som om, at tvivlen går på, om det er unødvendig luksus at sende børn i institution, når man går hjemme med en spæd – om der er flere fordele end ulemper ved at sende dem afsted? Og så er der tvivl om, hvorvidt det stadig er ok at have så lidt plads til så mange børn – også på sigt. Hvad er vigtigt? Vigtigst? Skal forældrenes stålsatte prioritering af tid og nærvær måske se sig slået hjem af realiteter? Er det tid til forandringer for den store familie med det store hjerte og den lille lejlighed? Jeg vil forsøge at give mit besyv.

Vi boede i en villalejlighed på samme størrelse i samme kvarter, inden vi flyttede til Helsinge i 2012. James blev født derinde, så vi boede der 2 voksne og børn på 9, 7, 2 og 0 år. Pigerne på 2 og 7 delte værelse (Molly havde en højseng), James selvsagt intet værelse, og med en træplade havde vi delt soveværelset op, så Bastian havde et lille kammer på under 6 kvm. En høj seng med mange skuffer under, et skrivebord, et tv til konsolspil på væggen. En stue med alle mulige skabe og ting over og under hinanden, et kontor bygget ud i entreen med meget opbevaring. Der var trangt og hyggeligt. Så jeg har lidt erfaring indenfor det med at bo tæt med mange børn. Derfor tør jeg godt sige følgende til Thilde – dog baseret på et par antagelser eller to. Bær over med mig.

Før eller siden skal I flytte til noget større. I får pip, når I får skolebørn. For jeg forestiller mig, at du er sådan en, der gerne vil have et hjem, hvor dine børns venner altid er velkomne.

Når du er sådan en forælder, der gerne vil have meget tid med dine børn, så bliver de nok også sådan nogle børn, der ikke skal så meget i SFO. Det har mine aldrig været – måske en times tid, og kun i børnehaveklassen af sociale årsager. Derfor bør du helt sikkert gøre en indsats for, at de istedet tager kammerater med hjem – det er også skønt at lære de andre børn at kende. Og det er mobbepræventivt, så det basker. Med så lidt plads, kan du simpelthen ikke overkomme at have mange legekammerater på besøg – slet ikke, når du får flere skolebørn – og det gør du jo. De første par år i skole skal du også være lidt mere hands-on på legeaftaler, fordi børnene ikke kender hinanden så godt – og der er det også ret svært, hvis alle søskende også skal opholde sig mere eller mindre i samme rum som de endnu rimeligt nye venner. De har brug for ro og din hjælp til lige at finde hinanden. Det lyder måske som et lille bitte problem – men det fylder meget for skolebørn, det der med legerelationer, og det er min erfaring, at det godt kan betale sig at tage det alvorligt som forælder. Gode venner er så dyrebare. Dér tror jeg, at mere plads vil være en velsignelse. Også set i forhold til, at det vil koste jer økonomisk. Jo større børn, I får, jo mere vil lidt privatliv nok også være tiltrængt. Jeg ved godt, at der var engang, hvor en familie på 8 kunne bo i grøntskuffen i køleren – men dengang gav man også babyer snaps i sutteflasken, bandt dem fast til bordben, mens man gik til høker, og børn havde godt af en endefuld. Så bare fordi man gjorde noget engang eller gør det andre steder, betyder det ikke, at det passer til nutidens liv her. Vi må tage udgangspunkt i vores nuværende helhed, vores nuværende sammenhæng. Hvor børn har legegrupper med hjem, børnefødselsdage og en ganske vist samfundsdefineret og ikke “naturlig”, men dog eksisterende, idé om børns ret til privatliv. Ret til at lege uforstyrret i trygge rammer. Det bliver i stigende grad vanskeligt, når jeres børn bliver større. Og bruger str 44 i sko. Jeg siger ikke, at det ikke kan lade sig gøre, for det ved jeg, at det kan det da sagtens. Men det er en kæmpe stor fordel at have mere plads.

Jeg elsker at have meget plads, og det troede jeg altså ikke, da jeg boede på langt færre kvm. Jeg troede faktisk, at det var ligemeget – det var mest smoggen, trængsel i gaderne, mængden af udvalg og tilbud allevegne og så manglende horisont, der gjorde, at vi flyttede. Jeg passede ikke ind og ønskede andre værdier. Men at 4 børn kan have kammerater sovende allesammen uden problemer, legegrupper ikke giver bøvl, at vi kan have hele familier på weekend uden at få sved på panden, at vi kan holde jul for 20 mennesker og have køretøjer, LEGObyer og danse Just Dance i stuen samtidig- den slags hjem elsker jeg at have. Og vi bor for 1/3 af, hvad vi betalte for lejligheden….Jeg synes, at I lige så stille skal sigte efter en større bolig over de næste par år.  Kom fx herop til os i Helsinge, der kan du få et stort hus til pænt under 2 mill. Fx her midt i byen eller her med skoven lige bag hækken. Begge er under 1 km fra mig, og jeg giver kaffe:-). Bare spørg Lene, Ditte, Lea og Silke, som jeg vist nok har haft en lille finger med i spillet om at flytte til Hæslinge – undskyld HELsinge.

Dilemma nr 2: Skal man sende børn i institution, når Mor går hjemme på barsel? Er det en luksus? Du må sige til din svigermor (eller var det din mor?), at luksus er subjektivt defineret. Du skal passe på dit overskud. Du er drivkraften i hele familiens trivsel, og din værste fjende er træthed. Du SKAL hænge sammen. Du skal have min. 20 % ekstra på kontoen til at redde en dum dag, klare en akut tur på skadestuen, en vandskade, en stjålen cykel eller skoldkopper. Det må ikke vælte læsset, når der sker uforudsigelige ting, og det gør der jo ustandseligt. Jo flere mennesker, I er, jo mere sker der. Den næste tid med baby er så dyrebar. Din 2-årige er et lille pus, der skal afsted fra mor – og det er hårdt. Virkelig, jeg forstår dig så godt. Jeg sendte Silvia i vuggestue, selvom James var spæd, og Bastian også, da Molly var nyfødt. Fordi de første måneder synes jeg skal handle – så vidt muligt – om at knytte bånd, sove godt, samle kræfter, komme ovenpå og vise de andre søskende, at det der med at have fået endnu en baby, det går så fint. Der skal være så  meget ro og overskud som muligt, så tror jeg også, at de andre søskende vil tage endnu bedre imod familieforøgelsen. Du skal kunne lægge dig ned og sove, når alle er ude af huset. Det kommer SÅ godt tilbage til dig, at du ikke er udmattet. Det lover jeg dig. Nora kan du hente efter frokost kl 12.30 – så har hun haft de bedste timer på dagen i vugger. Bed dem putte hende i sin egen vogn, hvis hun sover derovre, så kan du køre hende hjem, når du henter, og så kan du selv tage hende op efter lur. Det gjorde jeg med Silvia. Formiddagene i institution er som regel med styrede aktiviteter og er den bedste tid på dagen. Det skal du ikke have dårlig samvittighed over, og der er stadig hyggetid tilbage til jer, når hun kommer hjem. Til en frisk mor, der har sovet et par timer med baby i armene. Ahhhhhh – det er altså vidunderligt at have tid til bare at dufte baby. Baby-zen. Mums.

Mht til børnehave, når man er på barsel, så vil jeg altså sige det samme. Børn skal være sammen med folk – så vidt muligt – der har overskud til dem. Det har man jo ikke altid, og det er også ok – det skal mit sidste indlæg om at være en totalt urimelig hidsigprop da klart være et eksempel på – men i det store hele, så tror jeg, at det er bedst, at man har krudt til at opføre sig ordentligt og være en rolig, tillidsvækkende og kærlig person med humor og integritet. Ikke altid, men ofte. Også overfor større børn, postbud, hunde og ægtefæller. Børnehaven er et sted, hvor der også ofte foregår udmærkede ting om formiddagen, mens du kan sove med baby. For mig er der nogle gange lidt for meget junglelov over det om eftermiddagen, de der obligatoriske 2 timer på legepladsen efter kl 12 bryder jeg mig ikke om. Det kommer selvfølgelig an på barnet og stedet, det er klart. Men nu er det jo mig, du spørger. Så igen, og af samme årsager – hav ikke dårlig samvittighed over at sende børn i børnehaveselvom du er hjemme. Navnlig, fordi du kan hente tidligt. Der er jo søskenderabat, så det er ikke en formue, og jeg synes, at det er pengene værd. Ihvertfald mens baby er lille – du kan jo genoverveje til sommer. I Helsinge har vi forresten deltidspladser (he he).

Overordnet vil jeg sige:

Nyd, at I nu bor billigt og godt kan være på lidt plads, fordi I har små børn. Brug de ekstra penge på institutioner til børnehave- og vuggestuebørn, mens lille Petra er spæd – genovervej evt til sommer, hvor hun er større, sover gode lure, og dit overskud er tilbage. Nyd din baby, sov, sov, sov og vær en dejlig, mild og rund mor med røde sove-kinder, når du henter lidt efter frokost.

På sigt skal I kigge efter et nyt sted at bo – det bliver nok ikke i hjertet af Frederiksberg, så måske det betyder større forandringer ift din mands arbejde. Og måske du også skal arbejde, når din yngste er et par år, hvem ved. Der venter nye eventyr. Der findes så mange skønne steder, som ville blive endnu skønnere af at en dejlig og kærlig familie som jer flytter dertil. Jeres omkostninger falder også, hvis I ikke længere har børn i institutioner, men enten hjemmepasser eller de går i folkeskole. Om 3 år har du kun 2 børnehave-alder børn, de to ældste er skolebørn. Hvis du stadig går hjemme, kan du hjemmepasse børnehavebørnene, stikke din mand dit fradrag, have høns, kompost og genbrug, og så er der lidt færre udgifter uden institutionsudgiften. Så er der måske råd til en større bolig? Tralalalalalej…..

Tak, fordi du viste mig tillid og spurgte mig om noget – held og lykke og kæmpe tillykke med Petra!

Kærlig hilsen

Kristina

 

Advertisement

7 kommentarer til “Disneysjov og Dilemmaer”

 1. Tak for konstruktivt svar. Jeg vil gerne rykke pløkkerne på et tidspunkt. Men tror også på vi kan få det godt her selv med store børn. Det er krævende og meget udfordrende på en anden måde end hus og natur. Altså mit ideal er bondegårdslivet med en fællesforretninng min mand og jeg. Men det har laange udsigter. Vi har mulighed for værelser til 3 børn – så når vi får større børn så har de hver sit rum og plads. Lets Dance og LEGO gør vi også her meeen man skal ik være sart! Vi har også store julefrokoster mm men det er ik med bærn der sidder i kælderen el på første sal og flader og gir den gas – det er lidt et ønske scenariez men så gør vi andre ting. Vores unger for lov at fylde / hvis der skal males står delt klart, hvis fer skal danses gør vi plads..’men vi er meget på. Til gengæld mærker de vil gerne vil…jeg mærker fra alle de vil ha mere nærvær fra mig og mere ro og det kan en vuggestueplads gi os..og keg kan fortabe mig i lit lille barns milde vejrtrækning når hun sover ved mig:) tak for råd! Ps hvis Helsinge vil ha et eksperiment til byen – bybfamilien rykker ud! Så står vi klar:)..

  Like

  1. Kære Thilde. Jeg er glad for, at du kunne bruge det til noget. I lyder – som jeg har skrevet før og gerne gentager – som nogle ualmindeligt dejlige forældre med skønne unger, og jeg er helt sikker på, at I finder gode løsninger på hvad som helst. Helsinge vil da gerne have eksperimenter – vi rykke jo selv fra Frederiksberg fra Helsinge for 3.5 år siden, og det var sgu lidt af et eksperiment:-) Hvad tænker du? Skal vi bytte bolig en uges tid?
   Kh K

   Like

 2. Hej Kristina
  Jeg har undret mig lidt over, at du kører dine børn til Hillerød for at komme i skole. Hvorfor bruger du ikke Helsinge Realskole? Jeg så på et tidspunkt, at den ligger i top 5 af alle privatskoler i DK. Faktisk er det derfor, at jeg selv overvejer at rykke til Helsinge fra Østerbro. Specielt nu hvor de også har børnehave..

  Like

  1. Hej Nina! Ja, det er da også noget mystisk noget. Godt, at du spørger. Her er både en helt ny og meget moderne folkeskole med fantastiske faciliteter (svømmehal, biblio, faglokaler, god akustik, ingen svamp, det hele), en skøn lilleskole i skoven og en 4-spors privatskole med nogle af Danmarks højeste karakterer indenfor cykelafstand til vores hjem – og så sender vi dem i skole 20 km sydpå. Og beklager os endda over afstanden. Mystisk.
   Jeg har skrevet om bruddet med folkeskolen tidligere. I foråret 2014 tog vi vores ældste søn ud af den lokale folkeskole, Nordstjerneskolen. Det er den nybyggede folkeskole, som jeg havde researchet meget på, inden vi flyttede, og som jeg var helt sikker på ville være meget bedre for mine børn at gå på end den proppede folkeskole med cement og beton allevegne, som de gik på inde på Frederiksberg. Jeg glædede mig til en ny skole med store lokaler, lys, pæne toiletter, fællesrum, træer, legeplads, plads, svømmehal, cykelsti, det hele. Det faldt mig ikke ind at sende børnene på Helsinge Realskole, da mit hjerte banker varmt for folkeskolen og den diversitet, der præger landets fælles børneuddannelse. Lige muligheder for alle og sådan. Min ældste søn fik det værre og værre, fordi skolen var for stor. Han har nogle vanskeligheder, som jeg tidligere har beskrevet lidt. Da han er en stor dreng, vil jeg ikke skrive mere om dem her. Vi havde en godt samarbejde med både ledelse og lærere, men de kunne ikke hjælpe ham til at kunne fungere i en almindelig skole. Hans vanskeligheder var heller ikke store nok til, at han passede ind i specialskolesystemet. De vidste simpelthen ikke, hvad de skulle stille op. Min dreng gik i opløsning, og vi foreslog at hjemmeskole ham, indtil vi selv fandt en god skole til ham. Det blev lærerne og kommunens psykolog glade for, men de var også kede af den magtesløshed, de følte, fordi de egentlig opgav min søn. Og det fortjener ingen børn at opleve. Jeg søgte med lys og lygte og fandt al den hjælp, jeg kunne støve op. Ingen skoler havde plads til ham – eller også var det kæmpestore skoler med mange, mange børn og lærere, og det duer bare ikke for ham. Realskolen havde SLET ikke plads (der var mange års ventetid på hans klassetrin), og det er heller ikke et godt sted for ham, selvom hans højre faglige niveau tiltalte dem. Det gjorde hans andre vanskeligheder ikke. Jeg blev faktisk lidt uvenner med sekretæren i telefonen, men det er en anden historie:-) Gribskov Lilleskole havde helller ikke plads – det var der INGEN, der havde. 3 dage inden skolestart efteråret 2014 fik jeg pludselig hul igennem til Hillerød Lilleskole, som alligevel gerne ville åbne deres 5. klasse, som ellers havde været lukket for nye elever i nogle år. Lilleskole er jo noget ganske andet end folkeskole og privatskole. Men vi var klar til det, fordi det virkede som en seriøs, åbensindet og meget professionelt ledet skole, som virkelig havde fokus på elevers medbestemmelse, demokrati, kreativitet, ansvar for egen læring og mange moderne undervisningsformer. “Innovationsspiralen”, “hands-on”, “individualisering” og Sir Ken Robinson kom hurtigt på banen, når vi talte med dem om, hvordan de underviste. Efter 3 uger flyttede vi lillesøster Molly over, for det var fantastisk at opleve den glæde over at gå i skole og den respekt, alle viste for hinanden. Molly var lykkelig. Nu er Silvia også startet, og de to yngste børn skal helt sikkert også på Hillerød Lilleskole. Jeg ville ønske, at jeg kunne gå min skoletid om og gå dér.
   Angående Helsinge Realskole, så virker det som en meget god skole med konservative værdier, top-down ledelse og stram struktur. Mange er meget glade for stedet, og jeg har også et godt indtryk af ledelsen, som jeg har haft lidt at gøre med i det frivillige arbejde her i kommunen. For mig handler en god skole til børnene dog slet ikke om, hvorvidt de får høje karakterer eller ej – og det virker som om, at du finder karakterer vigtige. Det kan jeg godt forstå – sådan har jeg det bare ikke.
   Jeg er selv en højt scorende dame, når det kommer til præstation og karakterer. Jeg havde det højeste snit på min skole og gymnasie, og jeg var bundulykkelig, bulimisk, mobbet og blottet for selvindsigt det meste af tiden. At skoletiden giver børnene lyst til at lære på egen hånd, at de lærer at vise respekt for hinanden og for folk, der er anderledes end dem selv, og at børnene inddrages i undervisningens planlægning er vigtigt for mig.
   Der går alle mulige slags børn på Realen – og på de fleste andre skoler. Man må jo finde den skole, der passer og giver trygge, glade børn med lyst til at lære:). Jeg håber, at det var svar ? Ellers skriv igen. Og kom da endelig til Helsinge – jeg tror, at Realen er en rigtig god skole for mange. Ligesom Nordstjerneskolen også giver glade børn – hvis de passer til den.
   Kh Kristina

   Like

  2. Årh ja – alle de slåfejl jeg laver. Beklager mit elendige skriv! Tak for ros. Det varmer altid og jeg er ret selvkritisk så det er faktisk dejligt at få ros 🙂 Tak. Der var et tidspunkt DR lavede et eksperiment med en byfamilie og en provinsby. Nordjylland var det vist. Der blev stillet institutionspladser bolig skole mm til rådighed et år tror jeg og så kunne familien ellers finde sig godt til rette, få job mm…Det var lidt i den dur jeg forestillede mig:) men det er vist ønsketænkning. Bytte bolig en uge – sjovt eksperiment! og lidt for kaotisk i mit hoved – er nybagt mor igen så er lidt sart:) ikke for mange omvæltninger så laver mit system en masse dumme ting – jeg blir træt og skælder ud. Vi har kørt vuggestue i en uge nu efterfulgt af dårlig mave, feber og gult snot der hverken løber op eller ned – det sidder bare fast! Og lille Nora er så sej – MIG GLAD JA siger hun med total smileøjne og bævrende mund..som om hun ved hun skal være stærk og stolt og også føler det hele på en gang.
   Det kan blive godt for hende – absolut. Men jeg synes det er et tab som gør ondt. Mine ideer om vores faste Zoo dage Rytmik dage og dage med fast legegruppe samt mine store børns korte dage bliver punkteret en smule. To dage om ugen blir de hentet af far kl 15 og der sover baby, Nora og jeg lur sammen…og så må jeg gå i seng tidligt. Jeg vil prøve det af – det var min drøm og ja jeg kan virkelig godt nyde min formiddagspause med Petra ( baby ) helt helt sikkert – men jeg kan ikke få over mit hjerte at sende Nora afsted. Jo jo det er fint for hende – hun er robust fræk og i den grad glad for at bevæge sig..hun vil sluge det råt med tiden sikkert. Men denne her to-årige som sidder og synger i bussen på vej hjem fra zoo med Petra og jeg, – synger alle navnene i familien og særlig Baby, mor, Nora kommer igen – hende gir jeg ik slip på foreløbig. Ikke kun tre dage om ugen heller…hun er her og skal i Børnehave og gå med sin søster Vera som til den tid er 4,5 år..det skal jeg klare og det vil jeg.
   Min fælde er bare mit mentale overskud hvis jeg tvivler om jeg kan se dem alle. Og den er så svær at komme ud af når først tankerne får lov at flyve…Jeg må tackle det og insistere på at mærke dem alle i form af et laaangt kram og en god øjenkontakt hver dag! de er meget søde vores børn og de er fuldstændig forelsket i deres lille nye søster og nyder også hinanden. Men når jeg glemmer at tælle til ti blir de bundulykkelige fordi de aldrig som alle andre børn har en negativ intention. Så skæld ud er blevet en ting vi ikke må herhjemme. bestemte stemmer i form af nej tak og stop er ok. og det er heeelt sikkert min udfordring.
   Tja jeg er med på alt hvad du skriver – både men runde mor kinder, plads og institution. Men jeg kan ikke forstå hun skal afsted og det fylder for meget. Så hun er med mig og de andre børn på FRB som nyder hjemmelivet..Og det kan klart gi udfordringer ift Noras pylreture som jo især gør sig gældende når mor er lige her heeele tiden…men sådan er en to årig og det stopper igen.
   Jep god vind herfra!

   Like

 3. Kære Kristina
  Du er og bliver en af mine yndlingsbloggere! Tak for det ualmindeligt fyldestgørende svar. Det lyder som om, at I har truffet det helt rigtige valg for jeres familie.

  Jeg vil en anden vej for mine børn, derfor tænker jeg, at Realskolen er oplagt for os. Jeg kunne ikke drømme om at sende mine børn i Folkeskolen, som tingene er i dag.

  KH. Nina

  Like

  1. Hej Nina – jeg er glad for, at du kunne bruge mit svar:-)
   Kom glad til Helsinge – ring lige til sekretæren og hør ad mht til venteliste. Jeg ved, at der fx i år er ledige pladser i den kommende børnehaveklasse. Det er vist mere på de større trin, der er enorme ventelister. De mange skolesammenlægninger heroppe har været meget hårde ved mange skolebørn, og så har mange søgt til Realen og skrevet deres børn op i håb om en frisk start midt i skoleforløbet.
   Børnehaven, de er ved at bygge, lyder også super god. Pernille Hossy, som skal være leder, er meget kompetent og en rar dame med børn i skolealderen. Institutionsområdet her i kommunen har været og er præget af uro og besparelser, og opførslen af en ny, privat børnehave med plads til 100 børn medfører, at der er endnu en kommunal børnehave, der må lukke. Det bliver måske min søns børnehave, for den er slidt. De forsøger derfor at lave en om til en naturbørnehave med grønt flag – hvilket er en god ide, for børnehaven har virkelig dejlige udeområder og ligger bogstavelig talt lige i skovbrynet. I Høbjerg Hegn, som skoven hedder, er der en skøn spejderhytte, shovlegeplads og mange dejlige faciliteter, som de kan bruge. Og naturvejlederen i kommunen er mega dygtig – så det kan være, at det lykkedes dem at redde Engerød Børnehus på den konto Det håber jeg. Lige nu er han derovre 3-4 dag om ugen fra 9-12.30, og det er vi glade for. Han har gode venner, og hans voksne er super dygtige og omsorgsfulde. De andre stuer og voksne er lidt en anden historie…For mig er det helt ideelt, sålænge jeg er hjemmegående, at han kan komme over at lege skyder-pistol lege med vennerne, og så komme hjem til mig og lave noget andet om eftermiddagen, være tæt med sin lillesøster osv. Hvis Engerød lukker, må han nok være her hos mig 100% af tiden – men til den tid (til sommer), er hun også større og måske er jeg ikke så træt. Så går det nok, indtil han skal på Hillerød Lilleskole til maj 2017. Ville virkelig ønske, at det var en lokal skole, hvor alle vennerne boede rundt om hjørnet, og børnene selv kunne cykle!!!
   Ak ja, alle de børneplaner. Spørg endelig, hvis du vil vide mere om Helsinge 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s