Vind et æsel i en absurd verden

Absurde verden. Vågnede op til det vildeste, mest insisterende solskin og blev glad helt ind i hjertet. Indtil min søde, lille Ava med 40 i feber vågnede og stak i et forkølet hyl. Så prøvede jeg amme-trøstning, hvorefter jeg stak i et hyl, da hun forvekslede mig med sin bidegiraf. Så stak James, der lå og sov ved siden af mig, også i et hyl, fordi jeg kom til at baldre ham i låget med min albue. Så gik det op for mig, at vi havde sovet over os.

Klokken er kun 9, og alligevel er absurditeterne fløjet ind på min radar allerede. Dels var det den meget modsætningsfulde opvågning med lykke og vræl sådan skiftevis. Noget andet absurd, på den helt frygtelige måde er, at jeg sådan synes, at det var en lidt hård dag i dag, fordi jeg har haft syge børn hele ugen og så slutter af med teenager-spisegruppe. Pyha, det er lidt hårdt-agtigt. 5 søde teens kommer hjem med Bastian (hans klassekammerater, vi har organiserede spisegrupper, hvor man skiftes til at invitere hjem til hygge og mad) og er her til kl 19. Og jeg er lidt træt, og her er meget rodet, og køleskabet, som fremmede børn skal have næsen i, er virkelig beskidt. Pyha, slemme, slemme dag, tænkte jeg.

Og så mødte jeg en ven, der lige er kommet hjem fra Grækenland. Dernede er der flygtningebørn, der er endt på helt egen fod, helt alene uden familie (der enten er forsvundet, blevet dræbt, blevet tilbage eller død på rejsen) og så blive de kidnappet af bander, der skærer dem i stykker og sælger dem organ for organ til rige mennesker, der har råd til at købe en dejlig, frisk syrisk barne-lunge. Det er et kæmpe problem dernede i øjeblikket, at organiserede organ-bander stjæler børn, særligt uledsagede flygtningebørn, og Red Barnet, som min ven arbejder for, forsøger at optrevle deres lede netværk.

Så nu synes jeg ikke, at min dag er hård længere. Så er jeg taknemmelig for solskin, for bløde barnekinder, for knus og kram og skvalderkål og gyngestativ og teenagere og tomatspirer og rod i kælderen og vasketøjsbunker.

Og er i dyb fortvivlelse. Som jeg kan tillade mig den luksus at bruge lidt tid på at komme over. Det er absurd. Menneskeliv har så forskellig værdi.

Endnu en absurd ting allerede er, at jeg kan give dig den mærkelige mulighed at vinde et æsel i dag.

Shrek Donkey
Britta – vil du have hende?

Jo, sgu. Økobondemanden Kaj, hvis besøgsgård Hvide Bro vi elsker, vil af med deres søde ride-æsel Britta. De har bedt mig om hjælp til at finde en god familie, der har lyst til at give Britta et nyt hjem. Hun er sød, spiser alting, kræver kun omsorg og pleje, wrap og foder – og så giver hun skønne, skønne rideture til børn. En SFO kan også ansøge om at overtage Britta. Læs mere om pleje af æsler her hos foreningen Æsel.

Kaj siger, at de ikke vil have penge for Britta, men de vil gerne sikre sig, at du virkelig kan give hende et godt hjem. Så hvis du vil overtage hende, så skriv en kommentar på min facebookside, like min side, og så formidler jeg videre til Kaj. Del gerne, hvis du kender nogen, der vil have verdens sødeste æsel.

Verden er mærkelig.

Kh Kristina

Advertisement

2 kommentarer til “Vind et æsel i en absurd verden”

  1. Hej Kristina
    Er Britta afsat? Ellers kender jeg en vidunderlig familie, der bor på en skøn, lille gård her i Halsnæs, der gerne vil have hende. De har i forvejen æsler, heste, ænder, høns og vist også grise😊

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s