Muslibar på 5 minutter

Du har garanteret ikke tålmodighed til at læse så meget som èt indlæg mere fra mig, der ikke handler om vores kaotiske hverdag og mine mere eller mindre klovnede forsøg på at favne alle behov, alle lusekæmninger, alle 4-tabeller, alle leverpostejsmadder og alle lusekure.

Men – da jeg skriver som en gal for rare og potentielle kunder, så må det lige vente lidt. Indtil da er der her på opfordring en suverænt nem opskrift på muslibar (dropper altså det der ¨, det er så bøvlet og tysk) til madpakker og til at æde alt for mange af, når børnene er gået i seng. Det er ikke helse-udgaven med chia og kokosolie og sund tarm og lækkert hår. Det er ikke mad, det er guf, det giver god karma (tror jeg), og det er dejligt. Lav dem selv, istedet for at give 16 kr for 3 stk halvgamle i Netto.

Det her en grundopskrift, som er billig og bliver rigtig god. Du kan bytte nogle af havregrynene ud med cornflakes, cherrios, guldkorn, alt muligt andet morgenmad, kokos, en smattet banan, tørret frugt (max. to håndfulde i små stykker), græskarkerner, solsikkekerner, nødder, sesamfrø.

Jeg bruger dem til at få tømt beholderen af morgensmadsprodukter, og så rester af knust chokolade eller gamle påskeharer.

Prøv dem – det er meget nemt, billigt og går hurtigt. Også gode til at sælge i boder og dele ud i klassen.

Muslibar med fedt, sukker og gluten.

IMG_0048

En stor portion – mindre kan ikke betale sig, for du skal nok få gjort kål på dem.

500 g havregryn (grovvalsede er lækkert, finvalsede er billigere, begge går fint)

160 g brun farin

2 spsk honning

200 g smør

Kan udelades: 1 håndfuld chokoladerester, ganske assorteret og knust med håndfladen, eller kom dem i en frysepose og gik det nogle gok med kagerullen. Det synes børn er “sygt!” sjovt.

Smelt smør, farin og honning i en gryde ved lav varme.

Hæld blandingen over havregrynene (eller blandingen af havregryn og fx cornflakes) og bland godt – pas på, det er varmt. Tilsæt til sidst chokolade.

Bland igen – nu med hænderne. Mums.

Fordel i en bradepande i den størrelse, du bruger til “Klassens time kage” eller en stor lasagne. Ikke ovn-bradepanden, men heller ikke en lille en. Min er 35×25, og det bliver godt – men de kunne godt være lidt tykkere.

Mas det godt sammen med hænderne, helt ud i hjørnerne.

Bag i ca 20 minutter ved 180 grader.

Lad det køle ned og skær i passende stykker med en skarp kniv. Pak ind i film, ned i et flot glas og skriv “nix pille” på et skilt.

Det var alt fra mig idag. Jeg skriver lige nu for www.legeakademietblog.dk, for http://www.mamawise.dk og for http://www.min-barsel.dk, så du er velkommen til at smutte derover og følge lidt med:-) Du vil sikkert grine af mine artikler om “10 gode ideer til…” hos Mamawise, for du ved jo som læser her, at jeg aldeles ikke evner at følge særlig mange af mine ideer selv. Men sådan er det jo – bare fordi man har en idé om, hvordan det ville være bedst at gøre, så betyder det ikke (desværre), at man kan leve op til det. Nogle gange sker det, at det funger – ikke?

Kærligst, Kristina

 

 

 

Advertisement

En kommentar til “Muslibar på 5 minutter”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s