Duplo og persille

Eksklusivt på bloggen her til aften, efter Gud åbenbart har besluttet sig for at tømme universets vandreservoir lige ned i låget på os danskere på en enkelt dag. Og så i sommerferien. Hvor tusinder sidder og bliver mere og mere indebrændte i regnvåde sommerhuse. Hvor er det synd, altså. For alle de unger, der bare gerne ville bade med Mor og Far i Vesterhavet.

Nå – men den her går ud til jer, der lige trænger til et lille underholdende haveprojekt i morgen, som vil gøre dig glad resten af året – og næste år.

To ting, der os glade idag. IMG_5546

Duplo og persille. I rå mængder, begge dele.

“Mor, det er bare fordi, jeg har brug for en til pølsemad uden rosiner. Lige nu, mor, det siger min mave”. Siger James. Kl 22.17. Mens Ava har taget sin ble af og tisser lidt på gulvet. JO, jeg har styr på det hele. To sekunder, skal lige fikse den der pølsemad – men hvad sker der for rosinerne, hvem faen putter rosiner på hans pølsemad…Nårh, han mener en bolle uden rosiner med pølse på..

Persille projekt: Jeg har en længerevarende affære med persille. Det er bare min totale yndlings. I love it. Der er meget, jeg ikke kan lide, er faktisk en ret selektiv spiser, men persille knuselsker jeg altså. Og den største glæde ved at have fået egen have er, at man kan have persille nok. Virkelig NOK. Nok til drys på madder, på omelet, på gryderetter, til persille sovs, til nye kartofler, til bare at gnaske, til Osso Bucco, til pesto, til brød, til fornøjelse, i grønsagsdeller og bønneretter. Mums altså. Jeg hader de der latterlige små potter, man kan købe i Netto. Det rækker jo ingenvegne. Man skal have store, duftende bundter, og dem kan man kun få i indvandrerbutikker på Nørre/Vesterbro i København. Og jeg bor nu i Helsinge. Hm.

Så – nu kommer det – jeg har forsøgt at så persille i 3 år nu. Det bliver ikke til en skid. Så i år har jeg købt de der latterlige små potter (øko, for så kan de måske klare overgangen fra supermarked til havejord) i Netto, og så har jeg og James skilt de små planter ad og plantet dem ud i havejorden. Vi vendte nogle græstørv, gravede jorden igennem (vi har skod-lerjord, tung som ind i helvede), og så plantede vi de små persiller ud. I samme niveau, som de stod i i deres potte. Der stod de bare alt for tæt. Nu, 2 mndr efter, har jeg tonsvis af persille. Det er bare fed, fed lykke!! Så hvis du mangler noget at lave i morgen, og gerne vil udenfor, så tril i Netto, køb en potte persille, og plant den ud. Det er nemt for de små fingre at håndtere planterne, som ikke bare sådan går i stykker – slet ikke som basilikum – og det smager bare skide godt. Det var det tips!!

Det andet, det med duplo, det er såmænd bare, at vi hældte alt vores duplo ud i gulvet i dag. Og så har alle børn – fra 0 til 13 år – faktisk leget med det. Det kender jeg intet andet legetøj, der kan leve op til. Hurra for duplo.

Godnat derude!

Kh Kristina

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s