Mange børn = færre børnepenge?

Min påstand nr 1: Folk får de børn, de vil, eller som skæbnen vil – og ikke de børn, de har råd til. Ingen får børn for pengenes skyld.

Min påstand nr 2: I Danmark er alle lige for loven. Alle mennesker har samme rettigheder. Dvs også alle børn. Man bliver ikke straffet for sin livsstil, sålænge den ikke er ulovlig. Folk med høj vægt eller mange piercinger har fx samme ret til sundhedservice som folk med lav vægt, rygerlunger eller store biler. Således har alle børn også ens rettigheder, uanset hvilket nummer i børneflokken, de har.

Regeringen ønsker at fratage børn, der fødes som søskende nr 4 og 5 osv, børnepengene, som pt udbetales af staten til alle børn. Til det har jeg følgende kommentar:

At have råd til børn er relativt. Man kan prioritere anderledes, og det gør forældre med mange børn i forvejen. Nogle få storfamilier har mange penge. De vil næppe blive berørt af manglende børnecheck for barn nr. 4 og 5. For så stor er den heller ikke. Folk med store indkomster ville ikke savne dem voldsomt. Skiferien, som højindkomstfamilier ofte tager på tager på, skulle nok blive til noget alligevel.

Det er en tosset illusion, en skør fordom, at der findes forældre, der bare får en masse børn for at leve fedt af børnepengene. Prøv lige at regne efter. Ifølge bankers beregninger koster det 1 mio. kr. at have et barn (fra det fødes og til det fylder 18 år – barn nr. to koster ca. 750.000 kr.). Børnechecken pr barn er pt på omkring 250.000 i alt pr barndom fra 0-18 år. Min ældste på 14 år koster i mad det samme som sin børnecheck, og vi spiser endda meget billigt og snusfornuftigt.

Hvis regeringen gerne vil formindske statens udgift til børnepenge, så sænk grænsen for indkomstgrundlaget. Lige nu skæres der først i børnepengene, hvis indkomsten ligger på topskatniveauet over 700.000 plus det løse. Så vil det stadig ikke betyde en voldsom ulighed blandt børn, for de velhavendes børn skal nok klare den alligevel.

Dem, der vil mærke tabet af tilskud til barn nr. 4,5 osv., er folk som min familie. Vi vender i forvejen hver en krone. Børnepengene er en stor hjælp, og vi er meget taknemmelige for dem.

Vi ville stadig have fået børnene uden tilskuddet, for vi elsker familielivet intenst og tror på, at en stor søskendeflok er et dejligt fællesskab at være menneske i. Havde vi færre penge, ville vi prioritere børnenes behov så godt, vi kunne, og deres liv ville stadig være trygt og kærligt, bare lidt fattigere økonomisk. Det måtte vi jo så finde ud af.  Man kan være rig på mange måder – og fattig på lige så mange.

Med færre børnepenge vil I ramme børnene. For der er ikke mere at trække fra de voksnes forbrug i store familier. Det er ikke børnepengene, der gør, at vi storfamilier får mere end 3 børn. DF kan ikke få os eller nogen som helst andre familier uanset farve og kultur til at holde op med at få mere end 3 børn. Ingen forældre får børn for at leve fedt af børnepengene. Ingen. Det kan slet ikke lade sig gøre at leve fedt for børnepengene, for det koster meget mere at have børn, end hvad børnepengene udgør. Børnepengene er et tilskud, ikke en krukke guld, som os med mange børn lukrerer på.

Et tilskud, som giver børn i store familier (uden store Audier i indkørslen) lighed i forhold til kammeraterne.

Det går mange penge fra statskassen til børnepenge. Det er en investering i børns lighed. Pengene går ikke til tant og fjas, de går til børns sko, fritidsaktiviteter, elektronisk udstyr (telefon og/eller pc er noget nær en nødvendighed i dag) og cykler. I familier med mange børn går de stadig til sko, fritidsaktiviteter, udstyr og cykler.

At regeringen forsøger at få folk til at få færre børn ved at fratage barn nr. 4,5 osv. børnetilskud, er en diskrimination af børn, der fødes ind i en stor søskendeflok. Hvorfor har de ret til mindre end de andre børn?

Vi burde som samfund holde hånden over de familier, der får mange børn, ikke straffe dem. Flertallet af danskere får færre end to, og vi bliver stadig ældre. Samfundet har brug for, at de forældre, der investerer kærlighed og tid i familielivet, opfordres til at få mange børn.

Børn bør have ret til samme tilskud uanset hvor mange søskende, de har. Hvert barn bør have lige rettigheder.

Jeg vælger ikke at kommentere på, at regeringens forslag muligvis er rettet mod særlige etniske grupper. For uanset kulturelt tilhørsforhold, så får ingen forældre børn for at blive rige i økonomisk forstand. Vi får børn, nogle gange mange børn, af alle mulige årsager, og rig bliver man bestemt – på kærlighed og fællesskab.

Find jeres besparelse uden at straffe børn med mange søskende.

 

Kristina Hobbs, mor til 5, Helsinge

 

 

Advertisement

10 kommentarer til “Mange børn = færre børnepenge?”

  1. Kære Elin – hvor mystisk din kommentar har været uden indhold indtil nu ,hvor jeg har skiftet design på min hjemmeside. Det er jeg ked af – jeg ser jo nu, at du ikke kun har liket, men har skrevet. Så tusind tak for deling og interesse, det er virkelig pænt af dig. Kærlig hilsen Kristina

   Like

  1. Kære Marie. Ih altså det er så irriterende, din kommentar er først dukket op her hos mig nu efter jeg har skiftet design på min hjemmeside! Jeg beklager, at jeg først ser og svarer dig nu. Men tusind tak, fordi du læser med og fordi du kommenterer. Og tak for din “stemme”:-) Jeg tror nu højst, at det bliver til lokalpolitik en dag for mig. Måske bor du i Gribskov, så vil din stemme en dag være meget velkommen, hehe:-) Hav en god weekend. Kh Kristina

   Like

  1. Kære Pia – undskyld jeg ikke fik set din kommentar, da du skrev den – der er en hel række kommentarer, der ligesom først er dukket op i min ende efter jeg har skriftet design på min hjemmeside. Mystisk! Men tak for din kommentar – det var da verdens mest tåbelige forslag, de der politikere der trak op af hatten. Nu må vi se, hvordan den lander….det er jo et område, der ofte er til debat, så det er nok ikke slut endnu. Hvor fantastisk, at du har 11 børn! Knus fra Kristina

   Like

 1. Kære Kristina Tak for dit smukke og kloge indlæg Jeg er helt enig og glad for at være een ud af 7 søskende som alle er ligeværdige Kh fra Anne i Albertslund, nu Amager

  Sendt fra min iPhone

  > Den 29. sep. 2017 kl. 11.04 skrev Kristina Hobbs – mor til 5 : > > >

  Like

  1. Kære Anne – undskyld, jeg havde misset din kommentar! Det er jo længe siden, at du skrev, jeg er virkelig ked af, at jeg ikke fik svaret. Hvor er det pudsigt, at du også er fra Albertslund ligesom jeg:-) Hvor boede du henne? Jeg har boet i Kanalens Kvt, i Lærkens Kvt og til sidst i Herstedvester Landsby…..Og gik på Hyldagerskolen. Og AAG:-) Kram K

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s