Er jeg “rigtig” hjemmegående?

Hey – hvis du vil læse om “mig og min blog”, så klik på selve fanen og ikke i drop-down menuen:-) Der vil du finde info og en video af mig, der fortæller om bloggen.

Update om min status som hjemmegående:

Som læsere af bloggen vil vide, så er jeg nu på barsel med vores 5 barn, som endnu er i sin trygge hule. Den er meget tryg denne gang, for mine lår har antaget en massivitet som var de århundreder gamle egetræer komplet med knorter, ru bark og mørke pletter. Suk. Min lille nye datter skal bestemt ikke i vuggestue, det er babyer og småbørn alt for lækre til, så derfor må vi se, hvad tiden bringer. Jeg synes faktisk, at det har fungeret meget fint at have børn med mig på arbejde, mens jeg har haft mit projektjob over vinteren, så måske kunne jeg være heldig at fiske mig en 15 timers stilling i den stil med baby på armen om 7-8 måneder. Bastian på 12, Molly på 10 og Silvia på 5 er i skole og hentes kl 14, mens James hentes kl 13 i børnehaven eller har fri, så det ville godt kunne lade sig gøre, hvis jeg – som jeg faktisk godt kan lide – arbejder nogle timer om aftenen også. Så det var det – jeg er hjemmegående igen! JUHU!!!

Skrevet i vinteren 2015: Jeg har tilføjet denne side til min blog, fordi jeg i vinter/forår af 2015 faktisk går på arbejde og ikke er hjemmegående. Jeg vil nødig stå for falsk etikette. Jeg er “hjemme” igen fra midt i maj og derefter i minimum 2.5 år frem. Pragmatismen har vundet, lige nu er det bedst for os som familie (og vores knibske bankrådgiver), at jeg går på arbejde. Jeg ved en masse om livet som hjemmegående, og størstedelen af mine indlæg er meget præget af de holdninger og erfaringer, jeg har skrabet sammen i livet som hjemmegående mor.

Jeg har gået hjemme med mine børn på barsel, som studerende in between fag, eksamener og ferier, og som jobsøgende – og også som selvvalgt hjemmepasser af mine egne børn, ialt har jeg arbejdet udenfor hjemmet i 14 mndr af mine 12 år som mor.

Jeg begyndte at blogge, fordi jeg havde brug for en anledning til at skrive dagen igennem, da jeg i efteråret 2012 opgav at have min dejlige datter Silvia på dengang 2 år i institution. Jeg var dengang på barsel med mit 4. barn, James, og havde to ældre børn, der gik i skole. Det kan I læse om i de første indlæg fra 2012.

Nu er der gået over 2 år, og vores situation herhjemme er den, at Silvia startede i børnhave sidste efterår, fordi jeg mente, at hun trængte til noget mere end os herhjemme og legestuen kunne give hende. Jeg passede derefter James herhjemme, indtil for ganske nylig, hvor han kom over at gå i den samme institution som sin storesøster. Det gjorde han dels, fordi han var ret vild med at være derovre, når vi afleverede eller hentede Silvia, dels, fordi jeg vurderede, at han ville have gavn af nogle flere at lege med på den måde, man leger i en børnehave, og endelig, fordi økonomien ikke kan holde til andet, end at jeg går på arbejde. Mine skolebørn går nu, som noget nyt, på en brugerbetalt lilleskole i Hillerød, og det vælter læsset. Og det er ok, jeg har det fint med at skulle afsted ca 30 timer om ugen. De er gode steder alle 4, og sådan må det være lige nu. Indtil situationen igen ændrer sig, for det GØR livet jo.

Lige nu er jeg altså ikke hjemmegående, men arbejder fra kl 9-14 plus en times tid om aftenen.

Til juni går jeg på barsel igen og så er der endnu et par år som fuldstidshjemmegående forude. Det bliver dejligt.

Bare så DET er på plads:-)

Reklamer

4 kommentarer til “Er jeg “rigtig” hjemmegående?”

 1. Hej. Jeg har netop for nylig truffet samme beslutning som du gjorde i sin tid. Jeg skal gå hjemme med mine unger. Et stykke tid. Jeg har så (ligesom snart hver 2. dansker) også startet en blog. Og! Mit spørgsmål er om du i sin tid da du startede din blog fortalte enhver i dit netværk at nu havde du lavet en blog. Annoncerede du det på Facebook, Instagram whatever, eller lod du tiden arbejde og stille og roligt lod folk finde vej af sig selv?

  Like

  1. Hejsa og velkommen som hjemmegående! Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg inviterede alle fra fb…jeg inviterede i hvertfald nogle udvalgte, men de fleste gæster kom fra hjemmegående grupper fra FB og fra andre mor- og forældre-sites. Jeg gæsteblogger for min-barsel.dk, og der kommer der også en hel del fra. Jeg er slet ikke på Insta eller twitter:-) Held og lykke med skrivningen! Kh Kristina

   Like

 2. Hej
  Jeg kan sige at jeg er hjemmegående, for de søndage hvor jeg er kirkesanger og bisættelser i ny og næ, er tiltrængt for mig.
  Tag ikke fejl , jeg elsker at gå hjemme med mine skønne unger . Men når det er sagt så er musikken og kirken et sted for ro og eftertanke.
  Og det findes der ikke altid tid og ro til med 3 børn på hhv. 4-3 og 2 år.

  Min søn på 3 er født for tidligt (7 uger) og har som følge deraf behov ingen institution kan tage sig af. Og den yngste ser jeg ingen grund til at skulle afsætte til andre.
  Den ældste går i bh ( steiner bh) og det er det bedste for hende for der skal hun fortætte i steiner skolen på samme matrikel.

  Ja det er dejligt at have den værdifulde og vigtige tid med mine børn nu. Og jeg nyder ikke at skulle til møde med den ene og den anden instans, og give det ene høfligheds smil efter det andet, mens man indeni finder institutionerne dybt inkompentente til at tilgodese ens børns behov.
  Jeg gør nok ikke alt pædagogisk korrekt ,men jeg sætter altid deres behov før nogle andres. Og den eneste kassetænkning der foregår her ,er når vi skal sortere vasketøj og legetøj.

  Jeg er træt af at mødes med den holdning samtlige såkaldte ” normale folk” åbenbart deler. De skal jo stimuleres, og være sammen med jævnaldrende og det gør man kun i institutionerne.
  Ja de skal stimuleres, men når der er et år mellem hvert barn er de vel også jævnaldrende. Og når vi er sammen med andre forældre og i legestue bliver behovet mere end dækket.
  Hvorfor er der ingen der sætter ? Ved om institutioner på 50 børn og derover ikke er skadeligt for deres udvikling.

  Er vi som forældre i dk underlagt kommunal kassetænkning?
  Som jeg ser det, er der flere måder at være familie på.
  Og vi skal være mere tolerante overfor familier der ikke følger det smalle gennemsnit kaldet normen.
  Det er ikke normalt at få børn, for at kun se dem måske 5-6 timer i ugen.
  Børn har brug for deres forældre, og forældrene skal tænke sig om før de sætter egne behov før børnenes. Alting i rette mængder og efter den aktuelle situation. Men det kræver nærvær. Og i vores travle hverdag med smartphones og ipad, og fritidsaktiviteteter går ud over familie livet.
  En opfordring til alle forældre i dk. Kæmp for det familieliv i vil have. Og overvej hvem der er vigtigst, arbejdet, løbeturen, et skinnende rent hjem, eller børnene og familielivet.
  Hvad vi gør for og med vores børn nu, dikterer hvordan deres fremtid bliver.

  Like

  1. Kære Anita. Tak for din kommentar – som jeg ikke helt ved, hvad egentlig er en reaktion på:-)
   Vi er i hvertfald enige, hvorom alting er – og jeg har skrevet i en del andre indlæg, at jeg er ærgerlig over, at det skal hedder “arbejdende ” eller “hjemmegående”, når kompromis’erne er mulige, omend lidt kontroversielle. Fx i dette indlæg, som jeg gæsteskrev til min-barsel.dk:
   https://kristinahobbs.com/2014/08/04/gaester-den-lidt-igen-om-karriere/ Jeg ved fx ikke, hvad jeg selv skal kategoriseres som lige nu, da mine to ældste er i skole, min yngste i børnehave ca 15 timer om ugen, og min datter på 5 år hjemme hos mig fuld tid i nogle måneder indtil hun starter i skole. Hun er med mig på arbejde, hvilket i stor stil foregår ude i byens institutioner, ervhervsliv og foreninger til forskellige møder. Det er ret hyggeligt at have hende med, og da jeg også har meget skrivearbejde, så går det fint. Hun lærer en masse om voksen-verden:-)
   Jeg har i mit forældreskab på nu 12 år altid prioriteret at være sammen med mine børn mest muligt. Fordi jeg savner dem ellers. Jeg elsker at være sammen med dem. Heldigvis er der ved at være grupper i befolkningen, der nu tænker anderledes.

   Du er velkommen til at kommentere igen:-)
   Kh Kristina

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s