Naturligt vaskemiddel – vaskenødder

Jo, man kan så. Man kan vaske sit tøj i vaskemaskinen uden brug af andet vaskemiddel end nogle nødder – eller rettere, skaller, som  man putter ind i en gammel sok og så ind i tromlen. Man kan med held genbruge dem en enkelt gang. IMG_5141

Og tøjet bliver rent og pænt. Det lyder vanvittigt, men det passer altså. Det hedder vaskenødder, selvom det egentlig er skaller, som indeholder det naturlige vaskemiddel saponin. Det frigives i maskinen, og vupti.

Jeg bruger jo stofbleer til Ava’s rumpe, og dem klarer de der skaller altså også at vaske rene. Jeg har ellers vasket tøj i allergimærket vaskemiddel altid, fordi min mand er allergiker – men pludselig slog han ud igen, og der skulle noget nyt på bordet.

Det viste sig så, at det ikke var vaskemidlet, han slog ud over, det var mit trip med at bruge eddike i skyllevandet .Han kan ikke tåle eddike, ved vi nu. Har også fundet en hel del links til folk, der siger, at det slet ikke er en god idé med eddike til blødgøring af vasketøj….Men på den anden side, så kan man jo finde links til hvad som helst.

Men nu kender vi også til vaskenødder, og dem vil vi fortsat bruge. Eller rettere – lidt i smug, for han tror ikke rigtigt på, at tøjet bliver rent. Hvad kan jeg sige – han er engelsk, og de er vist ret konservative! Heldigvis er det mig, der vasker 99,99% af tiden, og så må han finde sig i, at jeg bruger det, jeg mener er bedst. Mama’s rules.

Prøv lige at vaske med de her vaskenødder – det er billigst, det er godt for miljøet, bæredygtigt og effektivt. De bør blive en kanonsucces, og jeg fatter ikke, hvorfor man ikke kan købe dem i supermarkedet. Men køb dem her hos ko og ko. Det koster lidt over 1 kr pr vask, og der er til ca 100 vaske i en pose.

God fornøjelse!

Kh Kristina

 

Reklamer