Disana Økologisk bindeble

En bindeble lyder både lidt gammeldags og lidt mærkeligt. Prøv at spørge din mor, som du ikke havde en form for bindeble på, da du var barn. Jeg havde. Og det fungerede godt.

Disana er et velkendt kvalitetsmærke,som har en masse lækre sager i sortimentet. Disana økologisk bindeble er en af dem, og denne bletype er min yndlings lige nu. Den sidder virkelig godt på Ava´s 4 uger gamle rumpe, den er nem at variere sugekraften af, den er meget åndbar og giver derfor hverken mærker eller røde numser, og den føles bare lækker.

En bindeble er et stykke stof – i dette tilfælde strikket økologisk bomuld – med stropper, som man folder og binder rundt om babys numse. Du kan se, hvordan man gør –her. Stoffet suger ikke så meget i sig selv, så derfor bruger man at lægge et sugende indlæg løst indeni. Indlæg skal købes seperat, eller man kan bruge en sammenfoldet stofble (gylpekludene alle har) eller sy indlæg selv af gamle håndklæder. Indlæggene kan være lavet af mikrofiber, bambus, hamp, bomuld, uld eller en blanding – de har forskellige karakteristika og fordele. Læs mere om materialer på denne meget hjælpsomme side om stofbleer. Fx har jeg lige lært, at mikrofiber er meget sugende, og derfor ikke må være i kontakt med babyshud. Det anede jeg ikke.

Tilbage til bindebleer: Bindebleen er ikke vandtæt, og derfor skal man bruge et eller andet udover – enten en wrap (et overtræk i noget vandtæt, ofte kunstmateriale) eller blebukser i ubehandlet uld. Ubehandlet uld har den fordel, at det indeholder lanolin, som gør, at vand ikke trænger igennem – det kan I også læse mere om her. Bindebleen bliver våd, når baby tisser, da den er er af bomuld, men det kan baby godt tåle. Du skal regne med et bleskift pr 2-3 timer, måske kun 2 timer – så det er mere end med papirbleer. Men du lærer også hurtigere at kunne fornemme, hvornår baby har skidt eller tisset, fordi det ikke er så skjult, som det er med papirbleer – baby kan også mærke, at bleen er våd (det kan du også), og det betyder, at de fleste stofblebørn bliver renligere langt tidligere end papirble-børn. Opmærksomheden er skærpet.

Alt i alt har baby en ble-løsning på, som både er et eller flere indlæg, rispapir til at fange afføring, selve bindebleen og så et overtræk. Det fylder en del mere end en engangspapir-ble, det gør det altså. Jo mere sugeevne, jo større ble. Men det er øko, det er bæredygtigt, og det er en lækker følelse at stå der og nusse en bindeble i lækkert, blødt stof på plads på den lille, bløde mås.

Når du skal skifte ble, så tager du den af, smider rispapiret i wc’et, og bindebleen (som er godt våd) smider du til vask i din ble-spand. I gamle dage (da vi var børn), havde damerne en spand med vand og klorin stående ved puslepladsen – det vil jeg ikke anbefale i dag! Bare dampene, puha – men altså – mindre kan gøre det. Bare smid til vask – og så har du til en hel maskine på 7 kg i løbet af to dage  – fyld op med beskidte håndklæder, vaskeklude eller sengetøj. På 60 grader. MEN IKKE ULDBUKSERNE!!!

Hvis du har mod på en ble-løsning, som er lækker og oldschool og øko, så prøv Disana Økologisk bindeble. De koster 39 kr stykket, og du kan også finde dem brugt, så det er ingen formue. Det er et godt alternativ til at bruge almindelige gylpeklude som ble, for de sidder bedre på rumpetten, synes jeg. Det kræver lidt mere fingersnilde end AIO-bleer, og det er ikke så velegnet til institutionsbørn, for man skal have styr på, hvilke indlæg, man vil have i bleen hvornår. Den variation af sugeevnen, og hvor meget bleen fylder, er en stor fleksibilitet og ret fin herhjemme.

Jeg er fan.

Kh Kristina

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s