Blümchen lommeble med bambus

Ko og Ko sælger den her lommeble til en billig penge, og den er meget lig den fra Little Lamb, synes jeg. Den får min anbefaling med på vejen. Jeg kan godt lide lommebleer, fordi de er så nemme at tilpasse sugeevnen på, alt efter behov.

En lommeble er en ble, hvor det ydre er vandtæt eller vandafvisende, hvor der er lukning rundt om maven med enten trykknapper eller velcro, elastikker ved benåbningerne, og hvor der er et hulrum indeni bleen, hvor man så kommer indlæg i. Man kan bruge indlæg, som man selv syer af gamle håndklæder eller af mere fancy materialer, eller man kan – som jeg gør, da jeg ikke har syet noget som helst på en symaskine, siden jeg i Håndgerning i 6. klasse syede dødningehoveder i fint zigzag på mit übergrimme jersey-kondisæt (med ribkant, som jeg syede fast til mit ærme ved et uheld) og blev sendt ned at spidse blyanter hos inspektøren.

Blümchen lommeble med bambus hedder “med bambus”, fordi der følger to indlæg i lækkert, blødt bambus med lommebleen. Et langt og et kort, så kan man variere eller bruge begge samtidigt. Den ydre skal er af PUL og har fleecefoer.

Bleen er sådan no-bullshit-agtig. Den fungerer, og der er ingen dikkedarer. Den kan endda være rigtig kær, for man kan vælge mellem nogle rigtig fine print, hvis man er til fancy numser. Du kan se hele udvalget her, hvor du også kan kigge på de andre Blümchen bleer.

Den sidder godt, velcroen i toppen er god og overlapper endda, så man kan spænde den meget ind til nyfødte (medmindre det er en stor baby, som Ava var). Den er One Size Fits All (OSFA hedder det i stofble-mafiaen), fordi den kan knappes mindre foran. Åbningen, hvor indlægget skal ind, er ret fint lukket til med en elastikkant – det har jeg ikke set på andre lommebleer, og det holder indlægget fint på plads bagtil. I nogle lommebleer har indlægget det med at kravle op på ryggen, og så er der våd body. Det et træls, og det sker ikke med Blümchen lommeble.

Det helt store bonus ved Blümchen lommeble er, at den tørrer meget hurtigt efter vask. Vaskeproceduren er ganske simpelthen, at man hiver indlægget (eller -læggene, jeg bruger ofte to ad gangen til min stortissende Ava) ud, og så putter man lommebleen og indlæggene i blespanden. Luk velcroen.

Så vaskes begge dele ved 40 eller 60 grader (altid 60 her, andet synes jeg ikke er lækkert) og hænges til tørre. Mikrofiberindlæg og så lommebleen er tør på meget kort tid, helt ned til et par timer udenfor i sol eller blæsevejr. Hvis det hænger indenfor, så tager det lidt længere tid, men dog ikke det døgns tid eller to, som andre bleer kan være om at tørre. Det kræver ikke et gigantisk stash at bleer, hvis man holder sig til hurtigt tørrende bleer.

Når man som mig har minimum én maskine vasketøj om dagen (5 børn, 2 katte og en mand med husstøvallergi), så er det med hurtig tørring også alletiders!

Til lidt mere end en hundredlap er Blümchen lommeble med bambus et godt køb, synes jeg.

Kh Kristina

Reklamer
%d bloggers like this: