Bumgenious Flip

Bumgenious Flip er en stofbleløsning i den økonomiske og samtidig nemme ende af skalaen. Det er et cover, altså vandtætte blebukser i kunststof (polyester), som man lukker i livet med velcro, og så indlæg i denne  cover. Det er altså et to-i-éen blesystem, todelt. Man skal vaske indlæggene efter brug, men coveret kan man bruge flere gange – dermed er der mindre vask, end hvis man bruger All-In-One bleer, hvor cover og indlæg er syet sammen. Se mere på youtube klippet her. Du  kan naturligvis købe Bumgenious Flip hos Ko og Ko her.

Herhjemme er Bumgenious Flip en af de bleer, jeg giver Ava på, når jeg synes, at hun har haft nogle store, tykke bleer på lidt for længe. Den er nemlig ikke så fyldig som mange andre bleer, men den suger stadig godt og holder fint tæt ved benåbningerne.

Bumgenious Flip har deres egne indlæg – to forskellige. Et stay-dry indlæg med microfleece og mikrofiber, og et i økologisk bomuld. Herhjemme bruger jeg det i økologisk bomuld ret meget. Det er også et indlæg, der passer fint i foldebleer (almindelige stofklude) og i bindebleer (Disana) til at give dem et “godt sug”. Når man bruger indlæg og binde/foldebleer, skal man selvfølgelig bruge et cover eller uldbukser ud over for at gøre denne løsning vandtæt.

Mht til det der med vandtæt – så vil jeg da lige sige, at jeg faktisk oftere og oftere bare lader Ava have bindeble med indlæg i på uden uldbukser, og så skifter jeg hende, når hun bliver våd. Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre, hvis vi er hjemme – men det er vi også tit. Jeg kan godt lige tanken om, at jeg ved, så snart hun har tisset. Bleerne holder jo på det meste, men våd bliver hun jo. Uden vandtæt ydre kan jeg se det, lige så snart hun kan mærke det. Det kan jeg godt li!

Nåmen – Bumgenious Flip – coveret er fint nok. Det adskiller sig i mine øjne ikke så meget fra mange andre covers. Det er One Size, så størrelsen passer fra ca 0-2 år. Ava begyndte at bruge dem, da hun vejede 5 kg. Det er et letmedgørligt, blødt cover, som tørrer virkelig hurtigt.

Men de der øko-indlæg (ved udgivelsen af dette indlæg d 26/11 2015 koster de kun 45 kr stykket!) – de er ret lækre. Man skal folde dem et par gange, inden man ligger dem i bleen eller coveret – til de helt små kan de også sagtens bruges med en lille Snappi (sådan en lille lukke-dims til stofbleer, noget nyt istedet for sikkerhedsnåle) som en hel ble, så behøves ingen stofble eller bindeble. Flip indlægget er blødt, og det suger rigtig godt.

En meget nem måde at bruge stofbleer på, er at have en stor stak Flip indlæg og så en 5-7 covers og to par uldbukser. Uld er bedst til nat, synes jeg – herhjemme lækker alt andet lige nu (hun er 5 mndr), hvis jeg ikke står op at skifter Ava. Så behøver man ikke mere – og det koster ikke alverden og er nemt at finde ud af. Far-venlig løsning i økobomuld til en god pris.

Kh Kristina

 

 

Reklamer
%d bloggers like this: