Disana uld-blebukser

Skriv en kommentar

Disana uldblebukser er snusfornuft, så det basker. På den gode måde. Bruger du disse blebukser udover enten bindebleer eller oldschool stofbleer (gylpeklude brugt i deres oprindelige funktion på numsen), så har du en økologisk, bæredygtig, behagelig, hudvenlig, økonomisk forsvarlig OG virkelig feel-good bleløsning til dit barn.

Disana uldblebukser ligner også snusfornuft på den måde, at der ikke er kælet for udseendet – jo, altså, de ser helt klart praktiske ud med bred rib foroven og ved benene, og det er tydeligt, at den dobbelte maskinstrikkede og meget bløde uld ikke lækker noget som helst nogen som helst steder. Men det der med at være fikse på den måde, som fx Grovia AOI Newborn bleerne er det – det vælger man fra med den her øko-bleløsning med stofble og uldbuks. Det er den bløde, hudvenlige og miljøplejende udgave, vi har her. Og det er der jo meget godt at sige om!

Blebuksers anvendelse er der redegjort for mange steder – se fx her. Man bruger dem udover det, der suger, for at gøre bleløsningen vandtæt. Det sugende inden under kan være en stofble syet i facon som almindelig engangs-ble (se fx Blümchen økologisk stofble, som jeg tester her), en almindelig gylpeklud foldet som ble eller en bindeble (som jeg tester her). Blebukser i ren ny uld har den egenskab, at de er vandtætte, selvom de ikke er af kunststof. Og det er de virkelig, de her fra Disana – det er nok noget med det dobbelte lag af ulden.

Ava har haft Disana uldblebukser på både dag og nat og med flere forskellige slags sugende lag inden under, og de lækker aldrig. Som i ALDRIG. Uanset hvor meget eller lidt bleen indenunder suger. Så stor anbefaling herfra.

Bruger du disse blebukser til din baby, så vil jeg nok anbefale, at du går en størrelse eller to op i body og sparkedragt. Det dobbelte lag fylder en del, det siger sig selv. Det duer ikke at have snærrende trykknapper mellem benene for de kære bebser, så gå et par størrelser op i tøj i stedet. Der er også enkelte tøjmærker, der er for smalle i det (Holly’s duer ikke her). Det skal jo være behageligt at være lille, ikke? Ava bruger str 80 med Disana uldblebukser på og er 6 uger gammel og 64 cm lang – såeh….

I meget varmt vejr kunne man jo overveje, om man overhovedet skal bruge blebukser, eller om baby skal have lov til bare at lave stofble på (eller måske bar numse), og så kan man skifte oftere. Vi har ikke brugt blebukser i varmen – kun om natten, og så har Ava ikke haft andet på. Faktisk oplever vi ikke, at hendes rumpe er varmere med Disana uldblebukser på, end den er, når hun får papirbleer på af Bedstemor (som jeg ved den søde grød ikke kan få til at brugestofbleer – det fik hun nok af, da jeg var lille, åbenbart!). Uld tempererer på en eller anden måde de bløde bagdele på en fin måde. Men prøv jer frem.

Disana uldblebuks virker meget slidstærke, men pas på med fingerringe. Min fik fat i en løkke i strikstoffet, som jeg måtte sy på plads igen.

Så – hvis du vil bruge stofbleer, som du selv kan variere sugeevnen af, hvis du er til økologi, hvis du vil undgå lækager, og hvis du vil bruge naturmaterialer – så kan jeg anbefale Disana Uldblebukser.

 

Kh Kristina

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: