En typisk eftermiddag hos os

KL er 15.43. Udover at Silvia blev hjemme fra Børnehave idag, så er det en ganske almindelig mandag. På det her tidspunkt er her hurlumhej, og jeg forstår aldrig rigtig helt, hvordan det kan være, at her er fred, rimelig ryddeligt og mindst 3 mætte, rene og sovende børn kl 20. Det FATTER jeg brik af.

PÅ stuegulvet ligger puslespilbrikker, rørperler i mange størrelser, to dukkevogne fulde af sko (go figure), diverse smidt tøj, balloner, assorterede stole, lidt gnavet agurk, flag (nogen legede, at skoene havde fødselsdag), en nytårsguirlande fra festskuffen, kazoos. To børn leger under spisebordet, der er tæpper allevegne. Våde sko og strømper flyder i entreen, efter at de store kom hjem fra regnvåd cykeltur fra skole. Molly og hendes venindes tøj og tasker smidt på gulvet. Plus sand fra en støvle og nogle blade. Og et par agern.  Der hænger vådt vasketøj (begyndte at tage det ind, da regnen blev kraftig, men opgav – så nu er stoleryggene pyntet med t-shirts og viskestykker) allevegne. I køkkenet står 3 poser indkøb, der skal på plads, der står brød fremme, for gribbene kom jo hjem fra skole for lidt siden og angreb mine nybagte brød, så de nu ligner murstensrester fra 9-11. De smagte forhåbentligt bedre, end de ser ud nu. Der står også opvask i vasken fra hele dagen – dvs begge håndvaske er fulde til randen plus lidt til. En brugt stegepande fra min mands aftensmad i går. Krummer, æbleskrog. Brugte plastikposer og skumklude hist og her. Og en meget død basilikum, som James som til at hive på gulvet og lege riverdance på. Hans sokker duftede dejligt af pesto.

Både tørretumbler og vaskemaskine skal tømmes. Jeg skal lave aftensmad – men det er pasta med kål og bacon og citron i dag, så det går hurtigt. Og så er der mad, bad, film, bog, sove til de små. Lektier til de store. Men før da, så skal vi have en hyggelig eftermiddag på en eller anden måde. Som vi plejer. Ovenpå ligger der 4 værelser, alle i kaos på forskellig finurlig vis. Dem kommer der også styr på – de store skal selv, de smås får lov at rode til i morgen, mit værelse (nu væltede min kaffekop, fååårk) er klædt ud som playmobil-showroom, da alt playmoet er stillet op og leget med. Det får også lov at være et par dage. I kælderen er gæsteværelset midlertidigt omdannet til kunstnerværksted, da Silvia og jeg maler på et stort lærred dernede. Enten er det Pocahontas, eller også er det Silvia selv, det skifter lidt. Giver en del farveforvirring, ligenu er pigen på maleriet halvvejs cafe-au-lait-farvet. Og har en næse, der ligner en tryne. Kattens mad er væltet, fordi vi øvede kolbøtter – heldigvis tørkost, men alligevel.

Jeg ved, at det går, det gør det altid, og alle er glade. De styrter rundt og leger. Silvia pakker festskuffen ud, her bliver virkelig fint…

Nå, op på hesten. Gad vide, om jeg hemmeligt gror en ekstra arm om lidt, som så falder af kl 20. Højst mærkværdigt.

Hav en dejlig eftermiddag!
Kh Kristina

Advertisement

8 kommentarer til “En typisk eftermiddag hos os”

 1. Fantastisk beskrivelse, og du har da bare den helt rigtige indstilling – en super dejlig humor og masser af gåpåmod… smil… Heldige børn:-)

  Like

  1. Tak;-) bagsiden er jo, at det på en god dag er hyggeligt m rod og vild leg, så kan det hurtigt vende til skrig og sur mor, der har lyst til at løbe væk med postbudet. Fx hvis en af ungerne får NOK og trænger til fred. Så er det ikke så sjovt mere. Svært at finde et sted med zen i det kaos. I morges hylede Silvia fra 6-9 af ingen årsag, jeg kunne gennemskue. Prøvede , men kunne ikke. Så er dagen altså lang….

   Like

   1. Ja den ene dag kan man klare det og har overskuddet og næste dag kan man ikke klare der ligger den mindste ting smidt…sådan kan jeg i hvert fald have det…og det er så frusterende når de græder og man ikke aner hvorfor

    Like

   2. Ja, ikke? Hjælp mand… Skulle endda have de små med til tandlægen, Molly skulle have lavet et hul og var ret nervøs. Og så var Silvia bare kropumulig. Øv, så ville jeg ønske, at min mand bare liiiiige kunne tage de små, mens j var alene m Molly. Hun klarede det flot, men jeg har dårlig samvittighed overfor hende. Silvia er bare ikke klar til at blive hældt i bhv kl 7.40, så vi kunne nå tandlægen kl 8. Næste gang beder jeg om en senere tid!!

    Like

   3. Hvor lyder det bekendt…idag synes jeg også det er kaos og kan slet ikke rumme det så træt er jeg idag. Håber jeres eftermiddag er gået hyggeligt og godt

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s