Ting, du ikke anede, du fik brug for

Tænkte lige, at jeg ville gøre det af med børnenes slikskål. Det går jo ikke at hive det i hønsespanden, og vi kan da ikke have madspild, vel? I aften skal husmoderligheden have luft.

Så nu sidder jeg i en tusmørke-mørk stue, kun i selskab med en sovende 4-årig knægt, som holdt til det allersidste kl 23.20. Vi har haft søndagshurlumhej idag. Både James, Molly og Bastian har haft venner på besøg, 2 overnatter. Min mor og Silvia har også været her idag, plus 2 voksne besøgende til kaffe helt tilfældigt. 3 andre har været forbi og hente legetøj, som jeg sælger ud af. Roy var hjemme indtil kl 20. Døren har ikke stået stille, motorvejen fra entre til terrassedøren i stuen har lignet Das Autobahn. Nu ligner det, at alle havens 471 millioner slimfodede, mudderindsmurte dræbersnegle har gået protestmarch tværs i gennem huset i en uge nonstop.

Der står 2 teenagedrenge i køkkenet og ordner opvask, pakker madpakker (4-lags sandwicher, Risifruttier, figenstænger og muffins, men man må ikke blande sig, for så gider de ikke gøre sig umage, og det gør det faktisk – og hygger sig) til rollespil i Geel Skov (er det vist) i morgen og snakker deres mærkelige dialekt af dansk/belgisk/flamsk/engelsk/computernørdsk (vennen er belgier bosat i Danmark, og de taler begge flydende engelsk og spiller virkelig meget).

Der står også to betweenies på 11 og 12 og skrubber tænder med stor samvittighed, de skønneste piger med de smukkeste øjne, som jeg skal være sammen med de næste 2 dage. Piger på den alder er magiske. Vi har spillet EGO til aften og spist rabarbarkage, mens James sad med ved bordet og spillede (troede jeg)  Starwars Stratego med sig selv og en nutellamad. Jeg opdagede, at han sad og dyppede figurerne i nutella slet ikke overraskende. Han gør sig meget umage for at gøre det præcist modsatte af, hvad jeg gør, synes, håber, tror, siger og ønsker lige i øjeblikket. Choko-overtræk på spillebrikker er en kæk detalje i forhold til det bagkatalog af katastrofer, den knægt har forårsaget den sidste måned. Må få installeret en blinkende advarselslampe på knolden af ham. Han har rundbarberet min Lykkefund-rose, tegnet på dørpaneler og sin lillesøster, molestreret vores redegynge, knækket sin storesøsters læbestifter og spulet hønsedamerne med haveslangen. Og det store nummer er at skære hul i badebassinet. Som jeg vist skrev sidst. Nå. Men så bad han kom at komme i seng, fik vasket chokoladen af og ligger nu og sukker i søvne på sofaen. Der elsker han at sove lige i øjeblikket. Det er også ret hyggeligt. Han er heldigvis totalt kær – ikke ulig Emil, tror jeg.

IMG_5468Sommer er dage uden planer, og tid til at komme i bund med nogle bunker sammen med ungerne. Nu er resten af lokalområdet belemret med en masse af vores aflagte legetøj, og der er atter luft på kvisten og i kælderrummet.

Det, jeg egentlig ville skrive her til aften, var en liste til dig, der skal have en baby eller har små børn. Hvis du har alt, så kan du måske så sidde og ryste lidt på hovedet af mine rablerier. Eller bidrage.

Der er masser af lister over nyanskaffelser såsom bodystocking, sutter og ammebrikker. Den her liste er ganske anderledes, men ikke mindre anvendelig.

Ting, du ikke anede, du fik brug for som forælder: 

1: En lamineringsmaskine. Haha, du troede nok, det vigtigste at købe var en barnevogn. Den er da også vigtig, men det er en lamineringsmaskine også. Til at få barnets tegninger til at se skideflotte ud, til at lave bogmærker af med tørre blade og blomster (vupti, julegaver til alle bedsterne), til bordkort til fødselsdagen med tegninger. Til navneskilte (med et lille hul i og en elektrikerstrip, se nr 8) på tasken, når I er på tur eller barnet skal på tur med institutionen. Og så er det dødnemt at hænge alt muligt op på væggen, når det er lamineret. Med hjælp fra ting nr 2, som du ikke anede, du bliver dybt afhængig af:

2: Elefantsnot. Eller abesnot. Sticky-tack. Det der klister-stads, som man kan hive små dutter af, trille til kugler og som så hænger fast og kan tages af i en uendelighed. Uendeligt anvendeligt til at hænge alt muligt op med. Plakater, billeder, dørskilte, prisskilte  og navneskilte (noget, som børn går meget op i at lave).

3: Olie. Nogle ville sikkert sige koldpresset øko-kokosolie, høstet af en siamesisk tvilling iført sejrsskjorte og fez i måneskin, men jeg mener nu bare en neutral madolie. Den skal bruges til at fjerne arp med hos små børn, til at smøre dine stakkels, grimme, udtørrede og fladtrådte fødder med hård hud, ligtorne, knyster, hælsprækker og, hvis du er rigtig heldig, fodvorter ind i hver aften. På med en bomuldssok natten over. Virker som en drøm. Også til at smøre hvinende barnevognshjul og gyngestativer med, og til at fjerne makeup med, når din datter har festet og pyntet sig selv og Asta-Amalie som Pocahontas 1 og 2 med din 24-hours “never rubs off” Yves Saint-Laurent læbestift i karmoisin-rød. Duer også til at fjerne legetøjssminke fra sminkehoveder. Og rester af plaster.

4: Sakse. Ikke under 20 om året. Seriøst. Når du får børn, flytter der en hemmelig sakse-spisende nisse ind. En fætter til ham, der bor i vaskemaskinen og som spiser den ene sok af alle par i huset. Saksespiser-nissen spiser sakse, som var det blød, moden fransk brie. De forsvinder som dug for solen, og det er ganske ligegyldigt, hvilket system, du opfinder til saksenes bevarelse. Èn saks er ingen saks, to sakse er ingen sakse, 5 sakse er ingen sakse, men 20 sakse, dét er sagen. For når man skal bruge en saks, er der ligesom ikke andet værktøj, der duer. Har prøvet.

5: Genopladelige batterier. Og en oplader. Koster jo fire Bornholms Skovbundsmenuer fra NOMA, men kære du – du ANER ikke, hvor mange batterier, et børneliv forbruger. Det er helt vildt. Selv termometre kører på batterier. Ustyrligt meget legetøj. Bare vent og se. Køb en røvfuld genopladelige batterier og hav altid en bunke stående klar til brug. Miljøet og dine børn vil takke dig.

6: Pumper. Både fodpumper, som dem, du husker fra din barndoms lejrture og luftmadrasser, og håndpumper med flere forskellige mundstykker. Du kommer til at tilbringe sammenlagt 1 uges tid i løbet af dit liv som først forælder og siden bedsteforælder med at pumpe fodbolde, basketbolde, badebassiner, baderinge, glidebaner og altmuligt andet crap op. Så gå ikke ned på gear. Få dig nogle pumper!

7: Gaffa. Skal. Man. Have. I dag brugte jeg det til at tape en rude sammen i min franske glasdør, som  – ja, det var ham – James kom til at smadre. I går brugte jeg det til at reparere Matador-låget. I forgårs til at lukke det opsplittede, skumgummi-blødende hjørne på – ja, igen – James’ siddepude i bilen.

8: Elektriker-strips. Igen- til skuffen med “det skal jeg nok reparere”-ting. Kan samle, hæfte og fastsurre næsten alting. Idag en parasol til en stolpe i legehuset. I går ungernes 2 meter høje ærteplanter. Silvias gummistøvlestropper blev også udskiftet med strips. Ava’s pyntelige uro blev også hængt op ved hjælp af dette vidunder-plast, ligesom barnevognens indkøbsnet er sat sammen af dem flere steder.

9: Flyverdragt. Til dig. Ja, til dig. Du tror, det er løgn, men jo. Fordi det er godt at være udenfor med børn i al slags vejr, og det STINKER at fryse. Og det gør man nemt med røveren i en sandkasse i 7 graders gråvejr. Og der kommer du til at sidde rigtig meget. For det vejr har vi jo sådan ca 364 dage om året i det her lorteland, hvor sommeren falder en dag i september og juli er koldere end december. Så rend i Jem og Fix og kjøv en af de der rædsler i polyester. De koster ikke meget, de holder en evighed, og du holder varmen. I swear it. Vær fancy-smart andre steder end når du leger med dit barn. Du ser alligevel ikke fancy-smart ud, når du hakker tænder og har myrepatter på armene i din lille, fikse lærredsjakke.

10: Her kommer du på banen – hvad har du af forslag?

Glæder mig til at høre, hvad du har anskaffet dig, som du ikke troede eller tror, du fik eller får brug for.

Kærlig hilsen Kristina. Nu er der ikke mere slik.

Advertisement

2 kommentarer til “Ting, du ikke anede, du fik brug for”

  1. Vådservietter… Overalt i bilen, barnevognen, børneværelset, toilettet, toiletbordet, tasken, evt madkassen 😀

    Like

    1. Ja, dem har jeg også brugt en del af i min tid. Min mand sværger stadig til dem, men jeg forsøger faktisk at begrænse brugen af dem og bruger i stedet bomuldsklude, som kan vaskes. Mit lille forsøg at at begrænse affaldsmængden og skåne miljøet lidt. Men er i øvrigt enig i, at de er totalt smarte, de der engangs:-)

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s