De 10 bedste godnatsange

IMG_3401Godaften. Efter sådan en dejlig solskinsdag kan man da kun være glad i låget. Medmindre man er trist og ked – så er det jo pisseirriterende at læse sådan noget Juhu-jeg-er-så glad-halløj…

Jeg har lige siddet og skrevet et langt indlæg om mine 10 bedste godnatsange, og så lukkede min browser pludselig. Og det hele er væk..Nu gider jeg ikke gå i seng, før jeg har skrevet det igen, men det bliver uden så mange finurligheder og kommentarer. De må komme en anden dag.

Vi synger en del herhjemme. Ikke sådan med Mor ved klaveret og renskurede børn i koropstilling med rene negle og spejlblanke isser – (det havde I vel heller ikke regnet med:-).

Næh, vi synger i bilen, hvor vi hører vores hjemmemiksede samlinger af AC/DC, John Legend, L.I.G.A., Elton John, Queen, Tina Dickow, Dolly Parton, Britney og alt muligt andet. Så synger vi også en hjemmestrikket aftensmadssang, som v laver ny tekst til indimellem – den synger vi inden maden, fordi så er vi ligesom sunget af, og så må man ikke synge mere under måltidet. Der er nødt til at være lidt styr på det måltid, ellers går der hurtigt fis i frikadellerne, og så får ingen spist noget som helst. Og så synger vi ellers, når nogen sætter musik på. Bastian og jeg synger også, når han har maddag, og vi skiftes til at sætte musik på. Lige pt er det Dizzy Miss Lizzy, Nirvana, mere Queen og Imagine Dragons. Herlige stunder:-) – nå, hvad var det nu, jeg skulle skrive om? Nårh jo. Godnatsange. Har ellers lyst til at høre “Silverflame”og drikke en kold øl. Er nok lidt for sent og lidt for gravidt til den slags løjer…

Sagen er, at jeg elsker at synge godnatsang. Nogle gange er jeg alt for træt eller travl at synge mere end en enkelt, og nogle gange, i nogle perioder med syge børn eller forslugne spædbørn eller ventende lektier har jeg sunget for flere børn ad gangen. Men de har faktisk en særlig godnatsang hver. De kan hinandens efterhånden, og det er en ret dejlig ting, synes jeg :-). Listen over de 10 bedste godnatsange ville jeg egentlig gerne selv have haft, da jeg fik mit første barn. Derfor deler jeg den nu med dig. De kommer her:

De 10 bedste godnatsange i familien Hobbs

1: Bastian har “In my life” (John Lennon). Her: https://www.youtube.com/watch?v=c0iVE3Sw4E0 – godt nok med Bette Midler. Hun føler jo generelt ehm…..ret meget. Men sangen er stadig god.

2: Mollys sang er “Sov, min månestråle”. Den er her: https://www.youtube.com/watch?v=zMgKrjK3cAg. Det er ufattelig talentfulde og musikalske Jess Ingerslev, der synger – sangen er skrevet af Søren Kragh-Jacobsen. Jess gik jo desværre bort i år. Jeg har altid beundret ham.

3: Silvia synger jeg altid “La la Lu” for. Det er den sang, som moderen i Lady og Vagabonden synger for den lille baby, men s Lady står og ser lidt undrende til. Her: https://www.youtube.com/watch?v=WPZ1Fqeon9k

Jeg synger den nu på dansk. Det gjorde Kim Larsen på hans godnatsangsalbum, og det er rigtig fint, synes jeg.

La la lu, la la lu – dine øjne er stjerner

Min lille himmel er du

la la lu, la la lu, alle sorger jeg fjerner

Du er så lille endnu

La la lu, la la lu, du er træt, sov du bare

Drøm nu igen, lille ven

La la lu, la la lu, drømmen vil dig bevare

La la lu, la la lu, la la lu.

4: Kære, lille James har sangen “Natten er blid”, endnu en sang sunget af den gamle hankat, fra albummet “Kielgasten”, tror jeg nok. Her: https://www.youtube.com/watch?v=SvykijLMm48 .

– og hvad så med den lille pige i min mave? Som lige nu øver sig ihærdigt på cirkelspark og faktisk rammer samme sted under mit højre ribben rimelig præcist hver gang? Som slet ikke sover her klokken over midnat? Jeg ved det faktisk ikke endnu. Der er en eller anden skøn lille vise, som en lille pige (måske er hun en mus) synger på et skib til sin mor langt borte i en Disney film….. Tror jeg nok. Ellers finder jeg nok ud af, hvad jeg har lyst ti at synge for hende, når hun kommer ud. Det skal ikke være en fra det sædvanlige repertoire, men en ny en. Vi synger også andre godnatsange, udover de faste, og det er (udover klassikere som “Solen er så rød, Mor”, “Elefantens vuggevise” og “Hist, hvor vejen slår en bugt”) dem her:

5: “Lille Poul ser ud på solen”

6: “Amazing Grace”

7: “Byens Hotel” (Jeps, den med Gasserne, men det er så dejlig og smuk at synge stille i mørke!)

8: “Maria gennem torne går” (oversat fra Tysk, en katolsk salme)

9: “Nu er solen gået i seng” (Barrett)

10: “Sov sødt, barnlille” (Grundtvig/Laub)

Hov – og 10b: “Læg dig ned på din hovedpude” (Linnet, 1984)

– der er bare så mange gode. Det er en skøn genre af sange til private, rolige, kærlige øjeblikke. Hvad synger I derhjemme? Hvad er dine 10 bedste godnatsange?

Kærlig hilsen og glædeligt forår

Kristina

 

 

Advertisement

10 kommentarer til “De 10 bedste godnatsange”

 1. Sikke en dejlig ide at ungerne hver især har deres egen sang. God måde at give den enkelte lidt særlig opmærksomhed på inden sengetid – og skønne sange på jeres top 10!
  Hjemme hos os kører vi lige for tiden med klassisk guitarspil for de to store, som deler værelse og går i seng på samme tid. Vi supplerer (for tiden) tit med Joanna (som ungerne bare elsker!), Blaffersangen, Der er altid et sted på jorden, Solen er så rød, Nu er jord og himmel stille… Listen er lang… De to små bliver syltet lidt ved sengetid og dermed snydt for sang – de stakler… Det skal der vist laves om på!

  Like

  1. Da Nora var lille og jeg skulle synge for hende, kunne jeg måske lige første vers af en sang, hvis jeg var heldig, så jeg ‘lavede’ mine egne tekster. Den ene er vist på en melodi fra My fair lady og den anden fra sang Hey Hey Paula :-), nu snakker vi mest dagene igennem om aften men en gang i mellem må jeg godt synge for hende 🙂 åh ja her på det sidste har jeg sunget Lars H.U.G. for hende også.

   Like

  2. Hehe syltede småbørn:-) Den “opskrift” kender jeg også godt herhjemme til tider – det er jo bare ikke i alle alderskombinationer, at det er lige nemt at “nå rundt” om alle. Joanna – den kender vi også. Herlig sang!

   Like

 2. åhh nogle dejlige sange Kristina og hvor er det bare en god ide med en sang til hver.
  Her hjemme synger jeg Donovan med little tin soldier. https://www.youtube.com/watch?v=E6z60MkW6LU
  Den sang min mor og far for mig da jeg var lille. Og da min far fik amputeret sit ene ben og døde 10 dage efter fik sangen en ny betydning.

  Håber du får nydt graviditeten og alle ungerne.
  Knus fra Stefanie

  Like

  1. Kære Stephanie
   Den sang er også dejlig – omend din historie med betydningen må have været en hård tid for en lille pige….Jo tak, vi hygger os meget. Håber I også har det godt! Kram fra mig

   Like

 3. Den ældste er ret begejstret for Svantes lykkelige dag – I ved “Nina er gået i bad, og jeg spiiiiser oooostemad”. Den er så hyggelig. Derudover alle de vemodige svenske viser (uti vår haga, vem kan segla etc) og Blackbird. Den mindste elsker Høre med mit øre, Puf og “En vej går ind i himlen hvor jeg bor…” Vi synger også meget.

  Like

 4. Ja nu skriver vi år 2019 og tråden her er fra 2015, men stadig inspirerende. Jeg har sunget stort set alle de børnesange jeg kender for min datter siden hun blev født og nogen voksensange, og nu er hun 8 og jeg synger stadig, men er er måske ved at blive lidt træt af mit repetoire, hehe. Dog synger jeg stadig Jens vejmand, langt ude i skoven lå et lille bjerg, og nogle svenske sange og min egen version af må din vej gå dig i møde. Men her ser jeg gode forslag. Tak for det

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s